E-post

Det här är information till dig som är förtroendevald i Mariestads kommun.

Alla anställda och förtroendevalda i Mariestads kommun har en e-postadress enligt standarden förnamn.efternamn@mariestad.se.

Du ska ta för vana att kontrollera din inkorg regelbundet. E-posten är den huvudkanal som kommunen använder för att nå de förtroendevalda. Där finner du information som är viktig för ditt förtroendeuppdrag. Det kan till exempel gälla ändrade tider för ett sammanträde eller annan information som är bra för dig att ha vetskap om.

Din e-postadress finns även på din nämnds hemsida och är ett sätt för medborgarna att kunna kontakta sin politiker.

Olika sätt att nå din e-post

Här kan du läsa om olika sätt att nå din e-post.

Via en egen enhet (dator, smarttelefon eller iPad)

Du hittar inloggning till din e-post genom adressen: portal.mariestad.se. Länk finns under Relaterad information. Om du sitter i en MTG-nämnd för en annan kommun så loggar du in via din hemkommun, portal.toreboda.se eller portal.gullspang.se.

Du kommer då till sidan Mobilityguard där du ska logga in med användarnamn och lösenord. Ditt användarnamn är mp (Som står för Mariestad politiker), dina två första bokstäver i förnamn och efternamn och din födelsemånad och dag. Det innebär att ett användarnamn ser ut enligt följande: mpanbe1231.

Ditt lösenord skapar du i Mobilityguard, på länken Återställ lösenord. För att kunna göra det behöver du ett BankID (på till exempel din telefon), följ instruktionerna som dyker upp på skärmen. Om du inte har något BankID så kontaktar du IT-supporten på 0501-75 50 70 så hjälper de till att återställa ditt lösenord. Du gör på samma sätt om ditt lösenord gått ut eller om du glömt det. Se särskild sida om lösenord.

När du kommit in i Mobilityguard finns e-posten uppe till vänster (Webmail) Du kan nu behöva logga in med dina uppgifter en gång till.

Via din politiker-iPad

Du hittar din e-post via Outlook appen. Var uppmärksam på att om du har bytt lösenord så måste du logga in i appen ditt nya lösenord. Då finns det en grå list längst ner i Outlook som det står Logga in på. Klicka på listen och skriv in ditt nya lösenord.

Under Relaterad information hittar du ett dokument med tips och trix i Outlook. Där står det sådant som kan vara bra att veta hur man hanterar sin e-post på sin iPad.

Om du behöver hjälp

Om du behöver hjälp med din e-post så kan du kontakta IT-supporten på telefon 0501-75 50 70. Du kan också komma till IT-supportens drop-in som finns i medborgarkontoret torsdagar ojämna veckor mellan 15.00 och 17.00.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information