Så här använder du Skype på iPaden

Det här är information till dig som är förtroendevald i Mariestads kommun.

Skype app

Här kommer en beskrivning hur man kan använda Skype via iPad. Tänk på att alltid ha uppdaterat till senaste versionen av iOS (Inställningar- Allmänt- Programuppdatering) för bästa funktion.

OBS!! Du kan ha två appar för Skype på din iPad. Då ska du använda Skype för företag.

Du hittar en länk till en manual med bilder under Relaterad information.

Först ska du göra inställningar för appen. Gå in i Inställningar och klicka på Skype Företag, grön-markera ”knapparna” för kontakter, mikrofon, kamera och bakgrundsuppdatering..

Du hittar appen Skype för företag på iPadens skärm. Observera att det ska stå Företag. När appen är öppen kan du via kontakter söka upp den du vill Skypa med. Om du ska delta i ett möte som du blivit kallad/ inbjuden till så hittar du mötet under Möten. Klicka på mötet och sedan på Anslut.Nu öppnas mötet och du deltar nu i det. Klicka på kamera-symbolen för att synas i bild. Kameran sitter längst upp på iPaden. Nu ska du synas i vänstra hörnet.

Ett tips är att ha mikrofonen avstängd om man är många i ett möte för att undvika störningsljud. Det gör du genom att klicka på ikonen med mikrofonen. När mikrofonen är avstängd markeras det med ett streck över mikrofonen. Glöm inte att sätta på den när du vill säga något. Prata nära mikrofonen som sitter i ”hem-knappen” längst ner.

Om du inte ser ”knapparna” så klicka lätt på skärmen.

Om du vill höja (eller sänka) ljudet så använd knapparna på sidan av iPaden.

Det går även att skriva meddelande till mötet. Klicka då på pratbubblan i högra hörnet. Då öppnas meddelandefunktionen och du kan skriva med tangentbordet. Denna funktion kan vara bra att använda för att påtala att man har problem med någon av funktionerna eller om man vill begära ordet. Stäng meddelandefunktionen genom att klicka på pilen längst upp till vänster om meddelanderutan.

När du vill avsluta ditt möte klickar du på den röda luren.

Om du känner dig osäker på hur man använder Skype så testa gärna innan du ska delta i ett möte. Be en kunnig kamrat bjuda in till ett möte eller kontakta din nämndsekreterare.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Enheten för demokratistöd
Telefon: 0501-75 50 00
E-post: info@mariestad.se

IT-support
Telefon: 0501-75 70 00