Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Åke Möller

Åke Möller är född 1942 och har en lång bankmannakarriär bakom sig, bl.a. som chef för Skaraborgsbankens kontor i Mariestad under 14 år. Det lokalhistoriska intresset väcktes under 1970-talet i samband med släktforskning. Snart tog historieforskningen över. Författarskapet är helt inriktat på den lokala historien, och bygger på arkivforskning med fokus på Leksberg och Mariestad. Under åren har det blivit ett stort antal artiklar i tidningar och tidskrifter. De mest omfattande uppsatserna finns i Ullervad-Leksbergs hembygdsförenings årsskrift.

Tre böcker har det blivit. Den första utkom 1992 och har rubriken "Det gamla Leksberg. Fyra sockenbeskrivningar från åren 1786-1914" Där presenteras och kommenteras handskrifter som inte tidigare var publicerade.

År 2000 utkom "Flygmaskinen som inte kunde flyga". Den handlar om mångsysslaren, motorcykel- och flygpionjären Erik Hallberg, och den berättar om ett mycket märkligt livsöde. Sommaren 2006 har Åke Möller i en artikelserie i Mariestads-Tidningen presenterat en hel del nya fakta om Mariestads historia och särskilt om dess förhistoria.

2012 utkom "Från Anders till Anders - Norlanders under fem generationer "

Sidan senast uppdaterad: 2017-01-24

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun

Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna
Gullspång kommuns
Töreboda kommun