Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Gisan Dahlström

Jag är en bokstavstokig tjej som alltid levt med böcker kring mig Jag lärde mig läsa vid fyra års ålder och har sen alltid haft minst en bok på gång. Utan böcker skulle livet kännas mycket fattigt. I tonåren började jag skriva av mig mina funderingar om livet. Visst fanns tankarna om att få något publicerat. Men längre än så kom jag inte då. 

Under några år låg skrivandet nere. Men sen hittade jag in i bloggarnas värld och det var som att trycka på en knapp. Plötsligt flödade orden igen. Både i bloggtext och diktform. Jag tog mod till mig och skickade in ett par bidrag till en diktantologi och till min glädje kom jag med. Det fick mig att göra allvar av mina tankar om att ge ut en egen diktsamling.  

När jag satte mig för att sortera bland mina dikter så delade jag upp dem i olika teman. "Ett ljus i mitt hjärtas mörker" kom ut våren 2008 och växte fram ur temat "Mörker".

Nästa diktsamling som jag jobbar på just nu är en ljusare bok med temat "Ordlek". Jag vill med den hoppas på att de som läser båda mina diktsamlingar ska känna igen min ton.  Fler teman ligger och väntar men de får vänta ett tag till.

Med åren har min kreativitet förgrenat sig till smyckesskapande och en del målande också. Jag sökte medlemskap i FAOS, som är ett nätverk för kvinnliga konstnärer. Till min glädje kom jag med även där. När FAOS tog initiativet till en utställning i Rosa bandets tecken och en bok med samma tema, var jag inte sen att anmäla mig till projektet som innebar att jag fick möjlighet att delta i en samlingsutställning. Bidraget skulle bestå av en målning + dikt eller smycke + dikt tog jag chansen direkt.

Ådrorna
Som ådrorna i ett träd
Är mina minnen ristade
Vissa grunda Andra djupa
En del är ljusa
Andra mörka
Men det är mångfalden
Som gör mönstret så vackert

Sidan senast uppdaterad: 2017-01-24

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun

Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna
Gullspång kommuns
Töreboda kommun