Tågresan Mariestad-Lidköping är utsedd till Sveriges vackraste

Tåget passerar på Kinnekulle med fin natur och Vänern i fonden

Den natursköna tågresan mellan Mariestad och Lidköping över Kinnekulle har röstats fram som den vackraste tågresan i Sverige av landets resenärer.

Det är SJ som genomfört tävlingen där personal och resenärer nominerat tolv bidrag som sedan landets resenärer röstat på i en öppen tävling under april månad.

Resan mellan Mariestad och Lidköping går rakt igenom den fina naturen vid Vänerns strand, förbi dovhjortar och öppna fält över Kinnekulle. Allt som oftast skymtar en fantastik vy över innanhavet Vänern och klara dagar syns till och med Läckö slott på avstånd. Tåget passerar pittoreska stationshus och vackra herrgårdar.

Tågresan över Kinnekulle mellan Mariestad och Lidköping vann före resan mellan Kiruna och Narvik på andra plats och sträckan Järvsö-Ånge på tredje plats.

– Det var många vackra sträckor bland de nominerade och en tuff kamp i täten. Även tvåan och trean är magiskt vackra tågresor, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsstrateg på SJ.

Kika gärna på filmen om vinnarresan i länken nedan: http://nyhetsrum.sj.se/videos/film-fraan-sveriges-vackraste-taagresa-lidkoeping-till-mariestad-oever-kinnekulle-37248 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: