Husbilsklubben återkommer till Mariestad 2020

Flygbild över Karlsholmeområdet intill Vänern när Husbilsklubbens årsmöte gästade Mariestad med över 500 uppställda husbilar.

Foto:André Nordblom

Föreningen Husbilsklubben.se kommer tillbaka till Mariestad med sin årsmötesträff 2020. Efter vårens fullträff med rekordmånga deltagande husbilar har styrelsen för Husbilsklubben.se beslutat att förlägga nästa års träff på samma plats.

Med sina dryga 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden håller föreningen varje år en årsmötesträff under Kristi himmelsfärdshelgen. I maj i år hölls träffen i och runt Karlsholme folkpark i Mariestad och till nästa år, 21-24 maj, väljer man att göra en repris på ett lyckat koncept.

Förra gången var föreningens genom tiderna mest besökta evenemang med cirka 550 husbilar på plats. Allt talar för att antalet besökare kan öka ytterligare nästa år.
Det stora evenemanget behöver uppställningsyta på 40 000 km2, en lokal för middagar, underhållning och årsmöte som rymmer drygt 1000 personer, extra toaletter, vatten, sophantering med mera.

­- Vi erbjuder Husbilsklubben.se samma upplägg som senast. Kommunen står för uppställningsytor i och runt omkring Karlsholme folkpark samt teknisk support. Restaurang Sjöterrassen avtalar själva med klubben om tält för möten och middagar samt mat, säger Anna Söderman, som var kommunens projektledare
för evenemanget senast.

Fina Mariestad anledning till repris

Omgivningarna och närheten till stadskärnan med bland annat shopping, Gamla Stan och aktiviteter anges som en av anledningarna att Husbilsklubben åter lägger sitt årsmöte i Mariestad. Att det finns tillräckligt med lämpliga uppställningsplatser med efterfrågad service på en plats de trivs att vara på och ett genomgående gott bemötande är ytterligare en anledning.

- Självklart finns det förbättringspotential i alla led, och nu får vi chansen att fixa till det, säger Anna Söderman. Nu vet vi hur platsen och organisationen funkar och kan jobba med de erfarenheterna i bagaget. Reaktionerna från årets Husbilsträff har bara varit positiva från såväl allmänheten och näringslivet. Det här är helt i linje med vårt arbete med att stärka Mariestads kommun som husbilsdestination, säger Anna Söderman.

Sidan senast uppdaterad: