Husbilsklubben.se ställer in

Under rådande covid-19 pandemi och regeringens förbud mot möten för över 50 deltagare har styrelsen för Husbilsklubben.se tagit beslutet att i år ställa in sin stora årsmötesträff.

Årsmötesträffen skulle i år hållits i Mariestad för andra året i rad. Förra årets möte var föreningens genom tiderna mest besökta evenemang med cirka 550 husbilar och dubbelt så många personer samlade i och runt omkring Karlsholme Folkets park i Mariestad.

Med sina dryga 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden håller föreningen varje år en årsmötesträff under Kristi himmelsfärdshelgen.

– Det här är tråkigt för alla men kommer ju inte som någon överraskning i nuläget, säger Åke Andersson, föreningens vice ordförande. Vi får återkomma om 2021, det är troligt att vi vill komma till Mariestad då istället.

Mariestads kommun hoppas få möjlighet att ta emot husbilsklubbens årsmötesträff nästa år istället.

– Eftersom situationen är som den är var beslutet från klubben väntat, säger Anna Söderman, projektledare från Mariestads kommun. Förhoppningsvis kan klubben komma tillbaka nästa år. När pandemin gör det lämpligt att resa igen är alla husbilsgäster åter varmt välkomna till Mariestad på sina privata resor, säger Anna Söderman.