Dokumentera för framtiden

Svartvitt foto på tallskog där vatten skymtas mellan träden.

Fotograf okänd, 1954.

Hjälp oss att dokumentera Mariestad för framtiden. Mejla dina bilder till bildarkivet.

Stadsbibliotekets bildarkiv (bibliotekstekniker Tomas Jiglind och bibliotekarie Kerstin Ask) har tillsammans med kultursamordnare Martin Hermansson startat ett projekt som går ut på att bilder från allmänheten skall bli en dokumentation av nutiden. Under sommaren 2020 vill Mariestads bildarkiv extra gärna ha in bilder från Katrineforsområdet. Dessa bilder kommer att visas på en utställlning till hösten.

Bildarkivet fick förr in hela bildsamlingar som donationer. Idag kommer det sällan in bilder. Vilket gör att dokumentationen av mer nutida händelser och platser inte finns.

Många har bilder i sina mobiler där de också ofta bara blir liggande. Bilder, gärna med tillhörande historia och anekdoter är vad bildarkivet önskar få in. Dels från områden i förändring men också från hela Mariestads kommun i stort. Bilder du tror skulle vara av intresse mejlar du in med lite information var den är tagen och av vem. På grund av GDPR bör det inte finnas människor med på bilderna som går att identifiera. Och om det är så behövs kontaktuppgifter till dessa.

Mejla in dina bilder till Tomas Jiglind

Sidan senast uppdaterad: