Badföreståndaren gör sig redo för en ny säsong vid Ekuddens utebad

Man i 60-årsåldern står i en mestadels tom badbassäng utomhus som just börjat att fyllas med vatten.

Badföreståndaren Lars Olsson har släppt på vattnet till Ekuddens utebassänger.

Nu har vi släppt på kranen till utebassängerna vid Ekudden. Totalt ska 1,2 miljoner liter vatten fyllas på i de tre bassängerna innan reningsverket börjar att jobba.

Åtskilliga barn har lärt sig att simma på Simskolan vid Ekuddens utebassänger. Nu är det snart dags igen för en ny säsong efter att badföreståndaren Lars Olsson och hans medarbetare förberett bassängerna.
Vi har bland annat fyllt 80 skottkärr med löv och så har vi målat om undervisningsbassängen och plaskbassängen, berättar Lars .

Utbudet

Vid Ekuddens utebad finns tre bassänger, varav en som är 50 meter lång. Alla tre bassänger håller 25 grader. Här kan du läsa mer:
Ekudden utebassänger - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Då öppnar vi

Planen är att öppna utebadet i början av juni. Strax därpå öppnar vår populära simskola som pågår i två veckor på vardagar. Anmälan och betalning görs på badhuset i Mariestad. Med anledning av coronaviruset kommer det att råda restriktioner på utebadet även denna sommar. Information finns på plats.

Speciellt

För Lars Olsson är det en speciell säsong, det är nämligen hans sista år som badföreståndare då han går i pension efter hela 50 års tjänstgöring!

Det känns lite speciellt. Det har varit mycket glädje och många roliga historier från Ekuddens utebassänger genom åren. Jag skulle tro att nästan alla Mariestadsbor har varit här någon gång, säger Lars.

Kontakt

Lars Olsson
Badföreståndare
Telefon: 0501 - 75 62 01
E-post: lars.olsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: