Spännande nyheter när Musikskolan blir kulturskola

En ung kille tittar fram bakom ett rött draperi.

Tittut! I höst börjar äventyret på kulturskolan.

Inför hösten tar Musikskolan klivet till att bli en kulturskola. Nya ämnen kommer att vara teater och musikproduktion. Nästa år tillkommer också cirkusskola och bild.

Verksamheten i våra klassiska lokaler på Drottninggatan breddas nu ytterligare. På kulturskolan har barn och ungdomar chansen att lära sig spela teater, sjunga, spela musikinstrument, producera sin egen musik, få grundläggande kunskaper om musikproduktion och mycket annat. Hos oss finns något för alla för barn från skolålder upp till 19 år.

Det här är verkligen något vi har sett fram emot och längtat efter. Förberedelserna inför hösten pågår för fullt, just nu håller vi på att anpassa lokalerna för de nya ämnena, säger kulturskolechef Kajsa Stenberg Axelsson.

Utvecklas i din egen takt

Kulturskolan arbetar utifrån ett barn- och ungdomsperspektiv där eleven är i fokus för personlig utveckling och kulturellt skapande.

För de yngre barnen som går i årskurs ett finns prova-på-kursen Karusellen. Här kan du testa mycket av det kulturskolan erbjuder, så som teater, bild och en mängd olika musikinstrument. När du gått färdigt karusellen har du förtur till en plats på kulturskolan. Läs mer om kulturskolan och hur du gör din ansökan på:

Kulturskola - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya ansikten

Vårt sammansvetsade lag med duktiga pedagoger får nu förstärkning i form av två nya ansikten som kommer att jobba med inriktning teater.

Vi vet att det har varit efterfrågat och det känns bra att kunna erbjuda teater, säger Kajsa Stenberg Axelsson.

Musikproduktion Studio 3 är kursen för dig som vill utvecklas inom musik och teknik (från årkurs 5 och uppåt). Inga förkunskaper krävs, här lär du dig skapa musik med hjälp av en dator. Du kommer också få vara med på Mariestads teater för att se hur ljud och ljus fungerar i verkligheten!

Nu kör vi! säger Kajsa Stenberg Axelsson.

För befintliga elever på skolan fortsätter verksamheten som vanligt.

Kontakt

Kajsa Stenberg Axelsson
Kulturskolechef
Telefon: 0501- 75 52 30
E-post: kajsa.stenberg-axelsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: