Stipendier delades ut till lokala glädjespridare under julmarknaden

Äldre man och en yngre man poserar framför kameran. Yngre man håller i en tavla med ett diplom.

Kommunfullmäktiges ordförande Jan Wahn (C) gratulerade Simon Swahnström till kulturstipendiet.

Flera stipendier delades ut under julmarknaden i Mariestad. Simon Swahnström fick kulturstipendiet, Casper Ericson ungdomskulturstipendiet och Sanna Andersson Eriksson idrottsledarstipendiet.

Det var folkfest i centrala Mariestad under lördagens julmarknad. Några hade anledning att vara lite extra glada då de fick motta stipendium för sina insatser inom kultur och idrottsledarskap.

Kulturskatt

Simon Swahnström fick motta Mariestads kommun kulturstipendium med följande motivering:

Visa, pop eller rock, den alltid lika karismatiske Simon Swahnström har i musiken ständigt nära till känslan av hur det är att vara människa. Simons verk lämnar ingen oberörd, han är en av Mariestads blommande kulturskatter.

Ungdom

Casper Ericson fick ungdomskulturstipendiet med följande ord:

Casper Ericson och musikalscenen är en och samma sak. Med sin sprudlande energi, charm och teatraliska talang tar han publiken med storm. Med stort intresse följer vi Caspers fortsatta resa i musikalens förtrollade värld.

Positiv ledare

Sanna Andersson Eriksson från Mariestads gymnastikklubb fick ta emot Kulturalliansens idrottsledarstipendium:

En positiv förebild med mycket stort ungdomsengagemang. Alltid närvarande med stöttning och support som ger goda förutsättningar för såväl individuell som kollektiv utveckling.

Kultur- och idrottsledarstipendiaterna fick förutom ära och diplom 5 000 kronor vardera medan ungdomskulturstipendiaten fick 1 000 kronor.

Sidan senast uppdaterad: