Spelprogrammering och scenproduktion nytt på Kulturskolan Mariestad

Bild på mixerbord för ljud och ljus med utsikt över sen scen på teater med blått ljus.

Scen- och mediaproduktion är ett nytt ämne på Kulturskolan.

Efter höstens start av Kulturskolan i Mariestad tar vi nästa steg för att bredda utbudet. Nya ämnen från och med vårterminen är spelprogrammering och scen- och mediaproduktion.

Att spela dataspel kan vara riktigt kul! Tänk då att kunna göra sina egna spel? Nu har du chansen att lära dig hur det fungerar bakom det som utspelar sig på skärmen. Dataspelsprogrammering riktar sig till ungdomar mellan årskurs 4 och 6. Här får du eleverna lära sig scratch-programmering med anpassat språk för barn och unga. Undervisningen sker på Kulturskolans datorer och du kan sedan fortsätta programmera med din egen dator när du är hemma.

Läs mer på:

Spelprogrammering - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad händer bakom kulisserna på en konsert? En lyckad föreställning innebär att ljud, ljus och mycket annat måste klaffa. I inspirerande miljö på Sveriges äldsta landsortsteater, Mariestads teater, får eleverna en inblick i hur tekniken fungerar. Här får du lära dig grunderna om ljud, ljus, foto och video. Det kommer också finnas tillfällen att vara med och hjälpa till med det spännande arbetet runtomkring föreställningar. Kursen riktar sig till ungdomar från årskurs 6 och uppåt.

Läs mer på:

Scen och mediaproduktion - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolechef Kajsa Stenberg Axelsson tycker det är kul att se hur Kulturskolan utvecklas. Hon tipsar också om bild och form där skapande står i fokus genom att rita, måla, teckna och skulptera i en ateljé.

Det är jättekul att vi kan nå ut till fler barn och unga med vårt breddade utbud. Det är precis det vi vill, att så många som möjligt ska få ta del av kulturen, säger Kajsa Stenberg Axelsson.

Om du vill veta mer om Kulturskolan hittar du allt du behöver veta på länken nedan.

Kulturskola - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kajsa Stenberg Axelsson
Kulturskolechef
Telefon: 0501-75 52 30
E-post: kajsa.stenberg-axelsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: