Insamlingen till Fritidsbanken Mariestad är igång!

Man står utanför rödmålad lokal. En skylt hänger ovanför inglasad dörr med texten Fritidsbanken.

Finns det sport- och friluftsutrustning du sällan använder som mest står och samlar damm i ett förråd någonstans? Vi på Fritidsbanken Mariestad tar tacksamt emot utrustning som på så sätt kan komma till glädje för andra.

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek där alla får låna, allt är gratis och utrustningen är återanvänd. Genom att ta tillvara och återbruka bidrar vi till ett mer hållbart samhälle, samtidigt som alla får möjlighet att prova på olika idrotts- och friluftsaktiviteter. Och inte minst: Vi främjar vår hälsa och vårt välbefinnande!

Ungdomskulturhuset Elvärket

Nu startar insamlingen i våra nyrenoverade lokaler i Ungdomskulturhuset Elvärket på Förrådsgatan 6 i Mariestad. Notera att du kontaktar personal på plats via huvudentrén till Elvärket.

Fritidsbanken Mariestad - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Privatpersoner, föreningar och andra aktörer är välkomna att skänka utrustning till Fritidsbanken. Det kan vara allt från ett gammalt hopprep till ett par schyssta skridskor, fotbollsskor som inte längre passar, skidor som är för korta eller ett fritidsintresse som avtagit med åren. Så kolla igenom skrymslen och vrår därhemma, eller i klubbhuset, och samla ihop grejerna som inte längre används.

Våra öppettider för insamling är följande:

Jämna veckor
Måndag, tisdag och torsdag
08-21
Onsdag, fredag och lördag
15-21
Ojämna veckor
Tisdag, torsdag och fredag
08-21
Mån, onsdag och lördag
15-21

Beroende på hur insamlingen går är ambitionen att öppna utlåningen någon gång under våren. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på Facebook Fritidsbanken Mariestad | Facebook Länk till annan webbplats., via hemsidan mariestad.se/fritidsbanken, eller över telefon/e-post som du hittar nedan.

Kontakt

Morgan Moberg
Telefon: 0501- 75 54 33
E-post: Fritidsbankens infobrevlåda

Sidan senast uppdaterad: