Fritidsbanken Mariestad har öppnat

Tre män och en kvinna står framför en röd byggnad med en skylt med texten Fritidsbanken.

Nu är Fritidsbanken Mariestad invigd och öppet för utlåning! Vi finns på Ungdomskulturhuset Elvärket på Förrådsgatan.

Fritidsbanken Mariestad är landets 115:e fritidsbank och den 19:e i Västra Götaland. Fritidsledaren Morgan Moberg är glad över att komma igång med utlåning.

Just det nu känns det kanonbra att vi har fått in tillräckligt med saker för att öppna inför sommaren. Alla är välkomna hit för utlåning, och så vill vi gärna ha in ännu fler saker som kan komma andra till glädje, säger Morgan Moberg.

Fritidsbankens grundpelare är att alla får låna, allt är gratis och utrustningen är återanvänd. Precis som ett bibliotek kan vem som helst låna på Fritidsbanken, skillnaden är att här är det fokus på sport- och friluftsprylar.

Fritidsbanken Mariestad - Mariestads kommun

Den som har saker hemma som inte längre används får gärna skänka till Fritidsbanken Mariestad. Just nu är det extra stort behov av sommarrelaterade saker som badleksaker, flytvästar, tält, sparkcyklar, bollar, fotbollsskor med mera.

Det känns väldigt bra att få hälsa Mariestad välkomna till Fritidsbanken. Vi vet att många har sett fram emot att kunna låna utrustning. Nu är det fritt fram för folk i alla åldrar att prova på allt från fiske till discgolf helt gratis, säger David Mathiasson, verksamhetschef på Fritidsbanken Sverige.

Sidan senast uppdaterad: