Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Göta kanalsäsongen 2018 invigd av Mikael Damberg

Näringsministern med flera håller invigningstal vid Göta kanal, Sjötorp.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg invigde under förmiddagen 2 maj årets Göta kanalsäsong i Sjötorp.

Under vintern har Göta kanalbolag fortsatt genomföra stora renoveringar i kanalanläggningen och en av de största insatserna har gjorts i Sjötorp. Där har hela kajen i Varvsbassängen renoverats under två år och nu står den färdig. Dessutom har stora renoveringsarbeten gjorts på pirarmen som går ut i Vänern nedanför Sjöslussen i Sjötorp.

Under förmiddagen den 2 maj invigdes den nya kajen och samtidigt även årets Göta kanalsäsong då kanalen idag öppnar för båttrafik. På programmet stod, förutom högtidliga tal och traditionsenligt kanonsalut, en cykeltur längs kanalen mellan Lyrestad och Norrkvarn, trädplantering i Göta kanals trädallé och en avslutande lunch.

Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande i Mariestad, framhöll i sitt tal Göta kanal som kommunens och Västra Götalands stora turistmagnet och poängterade värdet av ett gott samarbete mellan AB Götakanalbolag och kommunen genom åren. Johan Abrahamsson uttryckte också i talet en stor tacksamhet att staten skjutit till ordentligt med pengar för att möjliggöra en riktig upprustning av Göta kanal och menade att utan dessa hade följden varit att stänga denna turistmagnet och kulturskatt.

Göta kanal är öppen för båttrafik 2 maj till 30 september 2018.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-02