Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Husbilsklubben håller årsmöte i Mariestad

Husbilar på ställplats i yttre hamnen i Mariestad med gamla stan i fonden.

På Kristi himmelsfärdsdagen kommer en strid ström av husbilar rulla in i Mariestad för att över helgen slå sig till ro i och runt om området vid Karlsholme. Husbilsklubben.se ska ha sin årliga årsmötesträff i Mariestad.

Husbilsklubben.se är en entusiastförening med över 15 000 medlemmar från hela landet samt från de nordiska grannländerna. Varje år hålls en årsmötesträff under Kristi himmelsfärdshelgen och i år väljer man att lägga den i Mariestad.

Cirka 500 husbilar och 1000 personer behöver stora lokaler och en hel del mark för uppställning. Detta blir möjligt genom ett samarbete med Sjöterrassen AB som förutom sina egna och folkparkens övriga lokaler och ytor får ta till ett gigantiskt tält för att rymma medlemmarna på klubbens årsmöte och andra festligheter. Både gräsområden och andra hårdytor i nära anslutning till folkparken kommer att tas i anspråk för uppställning husbilarna.

– Det här är ett evenemang som gynnar näringslivet i Mariestad, säger Jonas Johansson, utvecklingschef på Mariestads kommun. Husbilsgästerna äter, fikar och handlar och vi hoppas locka dem till olika slags aktiviteter när de är på plats. Vi ser det som ett ypperligt tillfälle att marknadsföra kommunen i husbilskretsar.

Mariestads kommun utsågs 2016 av Husbilsklubbens medlemmar till Årets husbilsvänligaste kommun.

– Såväl innan som efter det jobbar vi hårt för att hålla hög nivå och utveckla destinationen för att husbilsgästerna ska komma och trivas, säger Anna Söderman, turismutvecklare. Husbilsturismen är relativt ny och ökar stadigt. Dessutom rör de sig på för oss lite nya säsonger, under vår och höst.

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-01