Bibliotek

En bild på Stadsbibliotekshuset i Mariestad. Taget en sommardag med grönskande träd och gräsmattor.

Biblioteket är just nu stängt på grund av coronaviruset. Du kan beställa eller hämta reserverade böcker genom att ringa, så kommer vi ut med dem. Tider som gäller för det och för att lämna böcker i vår röda återlämningslåda innanför handikappentrén är: Måndag 10.00-19.00. Tisdag till fredag 10.00-16.00. På lördag och söndag är det helt stängt.

E-böcker och e-ljudböcker

Under tiden vi har stängt kan du passa på att låna e-böcker och e-ljudböcker med hjälp av lånekortsnummer och pin-kod via en app som heter Biblio, eller via bibliotekskatalogen. Om du inte kan eller har en pin-kod får du kontakta biblioteket, gärna via e-post eller via telefon. Adress och telefonnummer finns under relaterad information.

När du inte får komma till biblioteket kan vi komma till dig!

Du kan få böcker plockade efter dina önskemål och levererade hem till dig inom Mariestads kommun. Bokpåsarna plockas ihop efter dina önskemål. Förslagsvis plockar vi ihop 4-5 böcker till en bokpåse.

Bokpåsarna levereras hem till dig eller görs i ordning för avhämtning.

Kontakta biblioteket. Telefonnummer och e-postadress står under relaterad information. Vi behöver ha ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och önskemål om vilka böcker du vill ha.

Observera! Om efterfrågan blir stor kan vi bli tvungna att prioritera leveranserna till riskgrupper först.

DigidelCenter

I rådande situation med coronaviruset kan man ringa och få hjälp över telefonen då fysiska digidelCenter stänger tills vidare. Läs mer under digidelCenter i menyn.

Aktuellt på biblioteket

Klicka på rubriker för mer information.

Du hittar Mariestads stadsbibliotek här