Barn och unga

Två barn sittandes i bokhylla med sittställe i mitten. Hyllan är vit och den del som en kan sitta i är lila. Ena barnet i vi tröja sitter upp och tittar in i kameran. Andra barnet ligger ner. Båda håller i varsin bok.

Välkommen till en värld av böcker på flera språk, cd, dvd, tidningar, datorer och mycket mer! Här finns tusentals böcker. Hundratals nya varje år. Spännande, roliga och sorgliga böcker. Böcker fulla av kärlek, skratt och drömmar.

Aktiviteter

Bibliotekets Barnprogram innehåller aktiviteter för barn och unga, både under lov och till vardags, som till exempel barnteater, utställningar och tipspromenader. I menyn finns Aktiviteter på biblioteket där barn och unga har ett eget program.

Lånekort

Alla barn i förskoleklass bjuds in till ett biblioteksbesök. Då får barnen ett eget lånekort.

Bokpresent till alla bebisar!

Alla barn i Västra Götaland får en bokpresent kring ett års ålder, av Kultur i Väst (Länk under relaterad information) För att inspirera föräldrar att läsa, berätta och sjunga för sina barn. Och därigenom stimulera sina barns språkutveckling.
Du får ett presentkort på Barnavårdscentralen (BVC) under ditt barns första år. Sedan är du välkommen till biblioteket för att hämta De små barnens bok, en fin bilderbok för de minsta.

Lyssna på foldrar

De foldrar Kultur i Väst ger ut finns att ladda ner på deras hemsida (Länk till höger). Böcker om barn för vuxna, Böcker för barn upp till två år, Böcker för barn från två till fyra år, samt Välkommen till biblioteket på 24 olika språk.

Språktåget

Vi hälsar Språktåget välkommet till barnavdelningen. Språktåget är ett samarbete mellan biblioteken, logopedin och barnhälsovården i Västra Götalandsregionen. Här hittar du böcker särskilt uppmärkta med språkljud att träna på med barnen. Vi har exempelvis bra böcker för s-ljudet, tje-ljudet, men också ordlösa böcker och rim och ramsor.

Bra länkar

Besök gärna även webbsajterna Barnens bibliotek och Polarbibblo (se länkar) Där kan du få du få boktips, läsa om författare, ställa frågor och mycket mer.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Reception:
Telefon: 0501-75 58 00
E-post: Stadsbibliotekets infobrevlåda

Lina Andersson
Barn- och ungdomsbibliotekarie
Telefon: 0501-75 58 03
E-post: Lina Andersson

Lena Boije
Biblioteksassistent
Telefon: 0501-75 58 13
E-post: Lena Boije

Besöks- och postadress
Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 37 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Kultur i Väst Länk till annan webbplats.
Barnens bibliotek Länk till annan webbplats.
Polarbibblo Länk till annan webbplats.