Barn och unga

Två barn sittandes i bokhylla med sittställe i mitten. Hyllan är vit och den del som en kan sitta i är lila. Ena barnet i vi tröja sitter upp och tittar in i kameran. Andra barnet ligger ner. Båda håller i varsin bok.

Välkommen till en värld av böcker på flera språk, dvd, tidningar, datorer och mycket mer! Här finns tusentals böcker och e-böcker. Hundratals nya varje år. Spännande, roliga, läskiga och sorgliga böcker. Böcker fulla av kärlek, skratt och drömmar.

Aktiviteter

Bibliotekets Barnprogram innehåller aktiviteter för barn och unga, både under lov och till vardags, som till exempel barnteater, utställningar och tipspromenader. I menyn finns Aktiviteter på biblioteket där barn och unga har ett eget program.

Lånekort

Alla barn i förskoleklass bjuds in till ett biblioteksbesök. Då får barnen ett eget lånekort.

Gåvobok till alla bebisar!

Alla barn i Västra Götalandsregionen får en bokpresent kring fyra månaders ålder för att inspirera föräldrar att läsa, berätta och sjunga för sina barn. Därigenom får föräldrarna hjälp att stimulera sina barns språkutveckling. Du får ett presentkort på Barnavårdscentralen (BVC) under ditt barns första år. Sedan är du välkommen till biblioteket för att hämta någon av dessa två: Hela fina jag av Hanna Albrektson och Titta Lilla av Matilda Ruta. Mer information om gåvoboken och barnens väg till språket hittar du på förvaltningen för kulturutvecklings hemsida (se länkar under relaterad information).

Språktåget

Språktåget är ett samarbete mellan biblioteken, logopedin och barnhälsovården i Västra Götalandsregionen. Här hittar du böcker särskilt uppmärkta med språkljud att träna på med barnen. Vi har exempelvis bra böcker för s-ljudet, tje-ljudet, men också ordlösa böcker, rim och ramsor, korta satser och mycket mer!

Bra länkar

Besök gärna även webbsajterna Barnens bibliotek och Polarbibblo (se länkar under relaterad information) Där kan du få du få boktips, läsa om författare, ställa frågor och mycket mer.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Reception:
Telefon: 0501-75 58 00
E-post: Stadsbibliotekets infobrevlåda

Erika Horvat
Barn- och ungdomsbibliotekarie
Telefon: 0501-75 58 03
E-post: Erika Horvat

Besöks- och postadress
Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 37 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Förvaltning för kulturutveckling Länk till annan webbplats.
Barnens bibliotek Länk till annan webbplats.
Polarbibblo Länk till annan webbplats.