Databaser

Alex

Ett författarlexikon med tusentals författare från världen över där du kan hitta fakta om författare, lästips och utdrag ur författarnas verk. Sökbar på Stadsbiblioteket och hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer.

Arkiv Digital

En Internetbaserad tjänst som innehåller digitalfotograferat arkivmaterial.
Boka dator i släktforskarrummet.

Fredsarkivet

Fredsarkivet samlar dokument om svenskt deltagande i internationella fredsinsatser i ett lättåtkomligt digitalt arkiv.

Global Grant 

En stor internationell databas på svenska som innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare i hela världen. En bra vägledning för dig som vill söka pengar för studier, vård, forskning, kulturell verksamhet med mer. Sökbar även hemifrån. Du loggar in där det står Sök hemifrån med ditt lånekort. Välj Mariestads och skriv i ditt lånekortsnummer.

Retriever Research

Här i deras databas Mediearkivet, finner du artiklar i fulltext från cirka. 300 tidningar, tidskrifter och fackpress, bland annat Göteborgsposten, Aftonbladet och Svenska dagbladet. Ett av Nordens största mediearkiv med tidningstexter och radioinslag. Artiklar från 1987 och framåt. Sökbar på Stadsbiblioteket.

Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko när du är på biblioteket. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information