Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Man som läser e-bok

E-böcker

E-böcker och e-ljudböckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fungerar det inte att låna? Det kan bero på att ditt lånekort blivit avaktiverat. Vad som händer med lånekorten står det mer om på bibliotekets startsida. Kontakta biblioteket för hjälp.

E-bokutlåningen ökar = maxgräns två lån per vecka

E-bokutlåningen ökar kraftigt, vilket är glädjande. På grund av av bibliotekens begränsade budget måste vi sätta ett tak på hur många böcker som får lånas av en enskild låntagare per vecka och på den totala utlåningen per kvartal.

E-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator eller läsplatta. E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner av populära och efterfrågade författare, fackböcker från Studentlitteratur, med mera.

E-ljudböcker

Biblioteket har två olika format av ljudböcker: streamade ljudböcker med enbart ljud och e-ljudböcker med både ljud och text. Båda ljudboksformaten är onlinetjänster vilket innebär att du använder tjänsterna medan du är uppkopplad mot Internet. Ljudfilerna laddas inte ned till din dator.
Nu har det dock blivit lättare att lyssna på e-ljudböcker med hjälp av den nya appen Biblio. I appen kan du söka efter e-ljudböcker, få boktips och låna direkt utan att besöka någon annan hemsida! Dessutom går det att ladda ner boken så att du kan lyssna i offlineläge.
Ladda ner den i AppStore (iOS) eller Google Playbutik (Android). Sen väljer du "Bibliotek Mellansjö" i listan över bibliotek och loggar in med ditt lånekortsnummer och fyrsiffriga pinkod.

Hur lånar jag?

Du måste ha ett lånekort på något av biblioteken Bibliotek Mellansjö. Du måste ha ett läsprogram för att läsa e-böcker. Programmen är gratis och laddas enkelt ner via e-boksidan. Det kostar ingenting att låna. Du får låna två e-böcker per vecka. Lånetiden är fyra veckor. Det går inte att kopiera eller skriva ut e-böcker.           

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-20

Relaterad information

Kontakt

Reception:
Telefon: 0501-75 58 00
Information:
Telefon: 0501-75 58 20
E-post: Stadsbiblioteket

Besöks- & postadress
Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 34 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

E-böcker och e-ljudböckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Enkel nedladdningsguidePDF Utförlig nedladdningsguidePDF

Fria e-böcker

Litteraturbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Projekt Runeberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Project Gutenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster