En somrig bild på en man som ligger i en färgglad hängmatta och läser en e-bok på en läsplatta.

E-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator, läsplatta eller i Biblio appen.

E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner av populära och efterfrågade författare, fackböcker från Studentlitteratur, med mera.

E-ljudböcker

En e-ljudbok är en bok i elektroniskt format som du lyssnar på. Du lyssnar antingen streamat eller off-line. Streamat betyder att du behöver vara uppkopplad när du lyssnar. Detta gäller när du lyssnar från din dator. Ljudfilerna laddas inte ned till din dator. Lyssnar du via appen Biblio så kan du välja att lägga din lånade bok off-line, det vill säga att du sparar ner den och kan lyssna ouppkopplat.

E-bokutlåningen ökar = maxgräns två lån per vecka

E-bokutlåningen ökar kraftigt, vilket är glädjande. På grund av av bibliotekens begränsade budget måste vi sätta ett tak på hur många böcker som får lånas av en enskild låntagare per vecka och på den totala utlåningen per kvartal.

Biblio

Ladda ner den i AppStore (iOS) eller Google Playbutik (Android). Sen väljer du "Bibliotek Mellansjö" i listan över bibliotek och loggar in med ditt lånekortsnummer och fyrsiffriga pinkod.

Hur lånar jag?

Du måste ha ett lånekort på något av biblioteken Bibliotek Mellansjö. Du måste ha ett läsprogram för att läsa e-böcker. Programmen är gratis och laddas enkelt ner via e-boksidan. Det kostar ingenting att låna. Du får låna två e-böcker per vecka. Lånetiden är fyra veckor. Det går inte att kopiera eller skriva ut e-böcker.        

Fungerar det inte att låna?

Det kan bero på att ditt lånekort blivit avaktiverat. Vad som händer med lånekorten står det mer om på bibliotekets startsida. Kontakta biblioteket för hjälp.