Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Föreningsbidrag

Rätt till bidrag

Förening i Mariestad som bedriver fritids- och eller kulturverksamhet för ungdomar inom Mariestads kommun och är uppbyggd enligt demokratiska principer kan erhålla bidrag.

Förening som vill erhålla kommunalt bidrag ska vara registrerad hos Mariestads kommun. Så snart registreringen skett är föreningen godkänd att ansöka om bidrag.

Verksamhetskrav

Kommunen kräver att all bidragsgrundande verksamhet bedrivs i drog-, rök- och dopingsfria miljöer.
För att medges föreningsbidrag i Mariestads kommun ska ansökande förening bifoga eget program för drog- och alkoholförebyggande arbete i föreningen med ansökan.

Ej bidragsberättigade

Kommunalt bidrag utgår inte till förening som för sin verksamhet erhåller bidrag av annan kommunal organisation eller till supporterklubbar samt stöd-och föräldraföreningar. Politiska partiorganisationer och religiösa trossamfund är inte bidragsberättigade. Bidrag utgår inte till föreningsverksamhet som enbart har kommersiellt syfte eller tävlingsverksamhet med entré samt verksamhet med spel om pengar.

Det finns fem olika föreningsbidrag varav fyra kräver ansökan via blankett. Verksamhetsbidrag, startbidrag, anläggningsbidrag och hyresbidrag. Det femte, bidrag för arrangemang och särskild verksamhet, kräver ingen särskild blankett. Du kan läsa mer om de olika bidragen i Regler för kommunalt bidrag som du finner här på sidan.

Hur ansöker du om föreningsbidrag

Bidragsansökan för verksamhetsbidrag, startbidrag, anläggningsbidrag och hyresbidragsker sker på särskilda blanketter som du hittar i Blankettarkivet. Fyll i blankett och skicka in den till på blankett angiven adress. Länk till Blankettarkivet finner du här på sidan under Länkar. För mer information om bidrag för särskild verksamhet och arrangemang kontakta fritidskontoret

Sidan senast uppdaterad: 2019-12-09

Relaterad information

Kontakt:

Anette Persson
Fritidsassistent
Telefon: 0501-75 50 28
måndag till fredag kl.8.30-11.00
E-post: Fritidskontorets infobrevlåda

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Självservice-länkar till våra e-tjänster och blanketter

Anläggningsbidrag, ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hyresbidrag, ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Starta förening, startbidrag och 
registrering i föreningsregistret, 
ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamhetsbidrag, ansökanlänk till annan webbplats

Dokument

Regler för kommunalt föreningsbidragPDF