Fritidsgård

Fritidsgården Blåbäret

Fritidsgården Blåbäret

I Mariestad finns två kommunala fritidsgårdar, Blåbäret och Ungdomskulturhuset Elvärket. Fritidsgårdarnas verksamhet stimulerar ungdomars möjlighet att skapa en meningsfull fritid i en drogfri miljö. Fritidsgårdarna är en positiv och unik träffpunkt utan krav på prestation eller konsumtion. På fritidsgårdarna finns erfarna fritidsledare som ser till att alla besökare trivs och är trygga.

Blåbäret

Fritidsgården Blåbäret erbjuder verksamhet för låg- och mellanstadiebarn varje vardag mellan klockan 15.00 till 18.00. De besökare som är äldre är välkomna till fritidsgården mellan klockan 18.30 till 21.30. På Blåbäret har du möjlighet att spela biljard, pingis, airhockey, PS4, Wii, dataspel, olika brädspel och mycket mer. Är du musikintresserad har vi ett musikrum med flera olika instrument. Vi har även ett hobbyrum om du tycker om att snickra, pyssla, pärla och måla. Eller, du kanske bara vill ta det lite lugnt och hänga i soffan - valet är ditt!
Vi är här för din skull och vill att du ska ha så roligt som möjligt när du besöker oss - så kom gärna med egna idéer och önskemål! Blåbäret har en hemlik, trygg, trivsam och drogfri miljö där alla deltar på lika villkor.

Ungdomskulturhuset Elvärket

Elvärket är en fritidsgård som riktar sig till barn och ungdomar från årskurs 1 och uppåt. Nu med utökade öppettider, se öppettiderna under rubriken Relaterad information. Elvärket är ett levande hus med besökare i alla åldrar och på fritidsgården finns alltid erfaren personal till hjälp och stöd. På fritidsgården kan man spela biljard, pingis, data, tv-spel, åka skateboard, kickbike, bmx, klättra på vår fina klättervägg och mycket annat. Elvärket har också en av Sveriges längsta freewall för graffiti där det ständigt växer fram nya konstverk. Dessutom anordnas konserter och disco regelbundet. I huset finns även olika föreningar med verksamhet som inte är direkt kopplad till fritidsgården. Föreningar med kampsport, dans, och musik är exempel på detta. På Elvärket stimulerar vi ungdomars möjlighet att skapa en meningsfull fritid i en trygg och drogfri miljö med ett positivt och engagerande verksamhetsutbud.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt Blåbäret

Anette Persson
Föreståndare
Telefon: 0501-75 54 31
E-post: Anette Persson

Adress
Fritidsgården Blåbäret
Västra vägen 1A
542 46 Mariestad

Öppettider
Måndag till fredag
15.00-18.00 åk 1-6
18.30-21.30 åk 7 och uppåt.

Kontakt Elvärket

Fredrik Folkesson
Telefon: 0501-75 54 30
E-post: Fredrik Folkesson

Adress
Ungdomskulturhuset Elvärket Förrådsgatan 6
542 35 Mariestad

Öppettider

Måndag till torsdag: 15.00-21.00
Fredag: 15.00-23.00
Lördag: 15.00-22.00

Kontakt ansvarig chef

Tomas Ekström
Kultur- och fritidschef
Telefon: 0501-75 54 33
E-post: Tomas Ekström

Länkar

Fritidsgården Blåbäret på Facebook Länk till annan webbplats.

Fritidsgården Blåbäret på Instagram Länk till annan webbplats.

Elvärket på Facebook Länk till annan webbplats.

Elvärket på Instagram Länk till annan webbplats.

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen