Kulturskola

Musikskolans byggnad, en stor vid byggnad med stora välvda fönster.

Nu har musikskolan blivit kulturskola – en plats för personlig utveckling. Vår målsättning är att skapa kreativa möten i en öppen och skapande miljö. Vi vill stimulera barn och ungdomar genom konstnärligt arbete så att de får känna glädje i sitt eget kulturella uttryck.

På kulturskolan kan ditt barn lära sig att spela teater, sjunga, spela ett musikinstrument, grundläggande kunskaper om musikproduktion och mycket annat. Vi strävar efter att utforma undervisningen utifrån ditt barns önskemål och förutsättningar.

Våra professionella pedagoger arbetar hela tiden ur ett starkt barn- och ungdomsperspektiv i sitt arbete. Ditt barn är vårt fokus.

Kulturskolan ligger vackert belägen på Drottninggatan i centrala Mariestad. Kulturskolan tar emot barn och ungdomar från skolåldern upp till 19 år.

Med anledning av coronaviruset

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber elever med halsont, feber och snuva (även lindriga symtom) att stanna hemma på grund av smittorisken.

Ansökan kulturskolan

Ansökan till kulturskolan görs på Mariestad kommuns självserviceportal, länk hittar du under Relaterad information här på sidan. Vi kontaktar dig när det finns en plats för ditt barn. För befintliga elever på skolan fortsätter verksamheten som vanligt.

Aktuellt på kulturskolan