Kulturskola

Musikskolans byggnad, en stor vid byggnad med stora välvda fönster.

Kulturskolan – en plats för personlig utveckling. Vår målsättning är att skapa kreativa möten i en öppen och skapande miljö. Vi vill stimulera barn och ungdomar genom konstnärligt arbete så att de får känna glädje i sitt eget kulturella uttryck.

På Kulturskolan kan ditt barn lära sig att spela teater, sjunga, spela ett musikinstrument, grundläggande kunskaper om musikproduktion och mycket annat. Vi strävar efter att utforma undervisningen utifrån ditt barns önskemål och förutsättningar.

Våra professionella pedagoger arbetar hela tiden ur ett starkt barn- och ungdomsperspektiv i sitt arbete. Ditt barn är vårt fokus.

Kulturskolan ligger vackert belägen på Drottninggatan i centrala Mariestad. Kulturskolan tar emot barn och ungdomar från skolåldern upp till 19 år.

Ansökan Kulturskolan

Ansökan till Kulturskolan görs på Mariestad kommuns självserviceportal, länk hittar du under Relaterad information här på sidan. Vi kontaktar dig när det finns en plats för ditt barn. För befintliga elever på skolan fortsätter verksamheten som vanligt.

Aktuellt på kulturskolan

  • Närbild på person som spelar klarinett. Foto.

    Elevkonsert


    Tisdag 31 maj - söndag 5 juni
    Torsdag 12 oktober bjuder kulturskolan in till elevkonsert.