Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Medaljkampen

Tre medaljer

Klarar du att öva varje dag?

Vill du öva varje dag på ditt instrument? Då är Medaljkampen något för dig! Du börjar med att spela 60 dagar i följd, du bestämmer själv vilken dag du vill börja. Du får inte hoppa över någon dag. Då får du börja om från början.

Om du vet att du inte har någon möjlighet att öva en speciell dag (om du till exempel ska resa bort), så kan du öva extra träningspass i förväg. Detta planeras i samråd med din lärare. Att öva i efterskott godkänns endast vid sjukdom som omöjliggör övning (till exempel magsjuka).

Då kan du få medalj som belöning!

När du spelat 60 dagar i följd får du en bronsmedalj, ett diplom och stora applåder! För att sedan få en silvermedalj ska du öva 120 dagar i följd, 60 dagar är redan avklarade för bronsmedaljen. Till en guldmedalj krävs det ytterligare 80 dagar, totalt 200 dagar i sträck! Medaljkampen följer läsåret. Alla lov utom sommarlovet räknas som speldagar. Vill du bli klar med din medalj snabbare får du gärna öva även på sommaren.

En tävling där alla kan vinna

Du tävlar med dig själv och det är du själv som vinner!

Du är alltid en vinnare

Att öva varje dag på sitt instrument ger så mycket tillbaka! Du kommer att märka en stor förbättring och en stor skillnad på resultat om du spelar varje dag mot kanske bara två tre gånger i veckan.

Musiken kan bli ett livslångt intresse för dig och ger en kunskap som är lätt att bära med sig i livet!

Hur långt är ett övningspass?

Om du vill uppnå bästa möjliga resultat på kortast möjliga tid med minsta möjliga ansträngning. Då är medaljkampen perfekt för dig. Det viktigaste för att uppnå bra resultat är just att öva regelbundet, det vill säga varje dag.

Instrumentalundervisningen på musikskolan bygger helt på att eleverna övar hemma. På lektionerna kan vi inspirera dig, ge stöd och goda råd samt hjälpa dig hitta låtar och övningar som passar dig, men det är du själv som lär dig spela när du tränar hemma! Sträva efter att göra alla dina övningspass så positiva som möjligt! Gör övandet till en lustfylld utmaning och se till att du har kul varje gång du övar. Till exempel genom att du spelar låtar som du kan och gillar att spela. Det viktigaste är alltså inte hur många minuter du övar, utan ATT du övar. Sedan kan du ha som riktmärke att ett övningspass normalt är minst 15 minuter. Men skulle det bli lite mindre en dag kan du ju öva mer nästa dag.

Vi på Musikskolan önskar dig lycka till med medaljkampen och ditt musicerande!

Sidan senast uppdaterad: 2020-07-10 08.28

Relaterad information

Kontakt

Kajsa Stenberg Axelsson
Musikskolechef
Telefon: 0501-75 52 30
E-post: Kajsa Axelsson

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Dokument

Övningsschema VTPDF Övningsschema HTPDF