Universitetsparken

Universitetsparken

Parken välkomnar alla, både invånare, besökare, studenter och forskare och är resultatet av ett samarbete mellan Mariestads kommun och Göteborgs universitet. Utbyggnaden av parken sker i etapper.

I Universitetsparken, som är en del av Gärdesparken, blandas inbjudande parkrum med utbildning och forskning. Parken är till för både Mariestadsbor och besökare, samtidigt som studenter och forskare bedriver verksamheter i delar av parken.

Universitetsparken vänder sig till alla åldrar, även de allra minsta. Förskolan Skrivaren som ligger intill parken har därför fått egna odlingslotter på Trädgårdsmästeriet. I parken finns även ett miniresidens för de små att utforska.

Arbetet med att omgestalta Universitetsparken pågår och kommer göra det under flera år. En del parkrum kommer vara under ständig förändring medan andra kommer få sin färdiga utformning i etapper. Universitetets nya anläggningar kommer skapa unika möjligheter för den intresserade flanören att studera bygg- och trädgårdshantverk samt landskapsvård på nära håll. Besökare är alltid välkomna innanför grindarna till Trädgårdsmästeriet! Grindarna är till för att hålla ute harar och andra djur.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information