Fasad på Mariestads teater

Mariestads teater

Mariestads teater ligger mitt i centrum i korsningen Österlånggatan och Kungsgatan. Den invigdes 1843 och är byggnadsminnesförklarad sedan 1993.

Museet är just nu helt stängt på grund av coronaviruset


Teatern

En levande teater har stor betydelse för kulturlivet i Mariestad. I vår unika teater bjuds en atmosfär som ingen annanstans! Det är trångt och trivsamt. Här bjuds skådespel, musik och mycket annat i en miljö från de resande teatersällskapens tid.

Teatern har plats för 193 personer och är bokad cirka 200 dagar per år.

Men anledning av coronaviruset

Som publik är din upplevelse är alltid av största vikt för oss. Vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19 och reglerar alla delar i vår verksamhet för att leva upp till de direktiv som råder. Vi håller tryggt avstånd till varandra och ser fram emot att få träffas och uppleva tillsammans, på ett säkert sätt.

Här hittar du all information gällande Mariestads Teater och hur vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens direktiv för att trygga ditt besök.

Hur följer vi rådande restriktioner med 50 personer i publiken?

I salongen placeras publiken med tre platser till nästa sällskap, varannan rad är tom. Teatern har under hösten endast sittande publik. Ett säkerhetsavstånd hålls mellan artister och publik.

Hur följer vi rekommendationen: ”håll avstånd”?

Vi ser till att ett tryggt avstånd hålls så ofta det går, via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salongen och övriga publika ytor.

Vad kan jag själv göra för min egen och andras säkerhet?

Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats och stanna hemma om du har symptom eller tillhör en riskgrupp.

Om jag kommer till Teatern och känner mig otrygg, får jag lämna och boka om?

Självklart! Vi vill att du ska ha en trivsam upplevelse hos oss och om du känner dig otrygg vid besöket hjälper vi dig på plats. Säg bara till en medarbetare så hjälper vi dig med ombokning eller återbetalning efterhand. Beroende på vilken föreställning/arrangör som är ansvarig för evenemanget.

Är det 50 personer i publiken eller inkluderar det medverkande på scen och personal?

Restriktionerna avser antal i publik, ej medverkande och personal.

Hur går det till när man ska på föreställning?

Publiken möts upp av publikvärd redan utanför teatern där får ni information om hur besöket kommer att gå till. Detta sker 20-30 min innan föreställningen startar. Vi öppnar två entrédörrar och slussar in sällskap för sällskap, person för person. Två dörrar in till salongen och en till balkongen.

Om restriktioner och rekommendationer ändras och ett större antal personer i en folksamling tillåts, kommer ni då att släppa upp fler platser till föreställningarna?

Ja, vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens direktiv.

Vill du boka teatern?

Kontakta Mariestads teater, kontaktuppgifter här på sidan under Relaterad information.

Underhåll av teatern

Teatern kräver liksom andra byggnader kontinuerligt underhåll och anpassning till nya bestämmelser. En ramp för funktionshindrade har byggts, två platser för rullstolsburna personer med ledsagare har ordnats och en förbättrad handikapptoalett. Hörselslingan uppdaterad 2018. 2019 renoverades exteriören.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Teatern är just nu stängd på grund av coronaviruset.

Kontakt

Mariestads Teater
Telefon: 0501-75 58 40

Magnus Nilsson
Teatersamordnare
Telefon: 0501-75 58 41
E-post: Magnus Nilsson

Kajsa Stenberg Axelsson
Musikskolechef
Telefon: 0501-75 52 30
E-post: Kajsa Axelsson

Adress

Österlånggatan 8
542 30 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen