Vadsbo museum

En bild på ett snöigt residens taget från Marieholmsbron. Foto.

Välkommen till Vadsbo museum!
Museet är ett stads- och industrimuseum där vi visar ett axplock av bygdens historia från forntiden fram till idag. Ett stort fokus ligger på stadens industrier och hantverkare som format staden, däribland AB Tidan Unica med den kända Unicaboxen. Du kan även se Klippås gamla frisörsalong från 50-talet och våra tillfälliga utställningar

Vadsbo museum ligger på den vackra Residensön Marieholm. Här kan du promenera runt i en vacker miljö med anrika byggnader och prunkande rabatter. Det före detta landshövdingsresidenset Marieholm består av en huvudbyggnad och sex flygelbyggnader. Museet är inrymt i fyra av dessa flyglar, varav två är publika.

Evenemang och händelser på Vadsbo museum

Klicka på rubrikerna för mer information

 • Grupp med kvinnor på Vadsbo museum. Foto.

  Roadtrip - Made in Skaraborg


  I Mariestad och hela Skaraborg har naturtillgångar, innovationskraft och entreprenörskap skapat många framgångsrika industriföretag genom historien. Med vår roadtrip Made in Skaraborg, får du bekanta dig med olika industrier som varit viktiga för Skaraborgs utveckling och lära känna några av dem som arbetade där
 • Äldre karta över Skaraborg.

  Upptäck mer av Skaraborgs kulturarv


  Skaraborg är fullt av skatter! Ta med en vän och ge er ut i ett landskap fullt av historiska fynd, unika personer och platser. Både skatter av guld och ädelmetall, men också skatter i form av unika händelser, människor och företeelser.
 • Marieholmsön ovanifrån. Foto.

  En del av trädgårdsresan


  Universitetsparken med Residensön är en del av Trädgårdsresan, Västsveriges variant av The Yellow Book från Storbritannien. Börja ditt besök i trädgården hos oss på Vadsbo museum.
 • Docka sittandes i äldre modell av brandbil/brandvagn. I bakgrunden syns andra äldre vagnar.

  360 guide


  Välkommen in i Vadsbo museums virtuella guide.