En del av trädgårdsresan

Marieholmsön ovanifrån. Foto.

Universitetsparken med Residensön är en del av Trädgårdsresan, Västsveriges variant av The Yellow Book från Storbritannien. Börja ditt besök i trädgården hos oss på Vadsbo museum.

Trädgårdsresan är en regional satsning i Västra Götalands regionen och Hallands region med syftet att guida trädgårdsintresserade besökare till unika trädgårdar och parker i Västsverige. Trädgårdsresan är grundare av Bifonden – en insamling till förmån för våra viktiga pollinatörer. Ett besök i Trädgårdsresans trädgårdar innebär en möjlighet att lämna ett ekonomiskt bidrag till Bifonden. Mer information och Bifondsprodukter till försäljning finns på Vadsbo museum.

Universitetsparken och planteringarna på residensön Marieholm är ett resultat av ett samarbete mellan Mariestads Kommun och Göteborgs Universitet. Odlingarna runt trädgårdsmästeriet är försedda med grindar men alla är självklart välkomna in. Det är bara harar och andra djur man vill hålla utanför. Planteringarna framför huvudbyggnaden på Marieholm är inspirerad av det sena 1800-talets blomsterträdgårdar. Studenterna på utbildningen trädgårdens och landskapsvårdens hantverk planerar, planterar och sköter dessa som en del av sin utbildning.

Läs mer: Universitetsparken med residensön Mariestad Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: