Besök museet

Mellan två gula hus syns trädgård och residenset.

Hitta hit

Museet ligger på residensön mitt i Tidans utlopp i Vänern. Besöksadress Marieholmsbron 3. GPS koordinaterna är: 58.70865, 13.81816

Med bil

Vid Marieforsledens slut, inne vid stadens centrum, ligger Marieholmsbron. Mitt på bron hittar du infarten till museet. Vanliga besöksdagar kan du parkera bilen inne på ön. Vid marknader stänger vi ön för bilar. Du kan då parkera vid Alhagens parkering, som ligger strax väster om museet, på andra sidan Tidan, från centrum sett

Med buss/tåg

Oavsett om du kommer med buss eller tåg så stiger du av vid Mariestads tågstation. Därifrån går du Nygatan in mot centrum. Vid den första stora korsningen med trafikljus går du över gatan, för att sedan gå rakt över torget till Esplanaden. Följ Esplanaden till dess slut och ta då vänster ut på Hamngatan. Vid Hamngatans slut svänger du höger ut på bron. Infarten till museet ligger mitt på bron.

Arrangerad bussresa

På grund av att Marieholmsbron, som leder till museet, är i dåligt skick måste tung trafik måste ha dispens för att få köra över bron samt in på Residensön.

För bussbolag som vill komma till oss och har besökare som har svårt att gå måste de söka dispens. Det är de som står för bussresan som ansöker, minst en vecka i förväg, helst mer.

Ansökan skickas till tk@mariestad.se och ska innehålla uppgifter om fordonets vikt, registreringsnummer samt vilket företag det gäller och andra eventuella omständigheter. De är restriktiva i dispens och beviljas den så hänvisas trafiken in från den västra infarten på bron, den korta delen av bron som är i bättre skick.

Annan rekommenderad parkering i närheten av museet, som inte kräver dispens, är vid minigolfen i Alhagen väster om Tidan. Dit man kommer via en liten avfart från Leksbergsvägen. Alternativ bussparkering något längre bort, men närmre centrum, finns på östra sidan av Tidan, i hamnen

Med båt

I Tidans mynning finns en centralt belägen gästhamn, ca 200 meters promenadväg från museet. Vid gästhamnen finns en hamnvärd på Hamnmagasinet, där det erbjuds eluttag och internetanslutning för besökare i delar av hamnområdet. Här finns även service som wc, dusch, tvättstuga, sophus, bränslepåfyllning med mera.

Tillgänglighet

Museets två publika lokaler är tillgänglighetsanpassade, men med vissa begränsningar.

Karta

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Öppettider

September-december
Öppet efter överenskommelse

Extraöppet
Kultur- och skördefest Lördag 30 september 10.00-15.00
Julmarknad Lördag 25 november 11.00-15.00

Extraöppet i butiken 11.00-15.00
Söndagar 26/11, 3/12, 10/12,17/12
Onsdagar 29/11, 6/12, 13/12

Priser

Fri entré.

Kontakt

Vadsbo museum
Telefon: 0501-75 58 30
E-post: Museets infobrevlåda

Adress
Marieholmsbron 3
542 37 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen