För skolan

Bild på ett tidningsurklipp om Mariestad i lågor.

Museet erbjuder guidade turer i Stallet och Bodlängan. Du får följa med på en tur genom de två husen och höra historian om hur Mariestad bildades och den industriella utvecklingen i Mariestad.

För skolor, Komvux och SFI inom Mariestads kommun

Museet erbjuder visningar för skolklasser, Komvux och SFI. Dessa visningar är kostnadsfria för verksamheter inom Mariestads kommun. Ni får följa med på en tur genom de två byggnaderna där utställningarna finns och samtidigt höra berättelsen om hur Mariestad bildades och växte fram, till och med stadens utveckling under industrialismens tid. Vi finns också med i Västra Götalandsregionens Kulturkatalog, se länk under relaterad information.

Särskilda önskemål om visningen, exempelvis olika teman, går också att boka. Gärna i god tid före besöket. Vårt färdiga skolprogram är däremot rekommenderat av oss, framför allt för skolklasser från Mariestads-bygden. Se dokument under relaterad information.

Har ni svårt att ta er till museet, boka då tid så kommer vi till er skola.

Som lärare är du ansvarig för eleverna under hela besöket. Eleverna kommer få vara nyfikna och lära sig nya saker, men tänk på att museet även är öppet för allmänheten. Förbered gärna eleverna för vad ett museibesök kan innebära och vad de kan vänta sig med besöket.

Priser

Kommunala verksamheter inom Mariestads kommun: Gratis. För skolor från andra kommuner: 650 kronor.

Säkerhet

Vid händelse av brandlarm, följ instruktionerna som museipersonalen ger er. Vid en nödsituation går man mot närmaste nödutgång. Vid utrymning går man direkt ut, ytterkläder och annat lämnas kvar. Återsamlingsplats är vid rabatterna mitt på gården. Museets personal utrymmer utställningsutrymmena för att vara säkra på att alla tagit sig ut. För att utrymningen vid en eventuell nödsituation ska gå snabbt och smidigt ber vi er behålla skorna på under besöket. Meddela oss om någon saknas.

Boka skolprogram

Skolprogram kan bokas året om. Se kontaktuppgifter under relaterad information.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Vadsbo museum
Telefon: 0501-75 58 30
E-post: Museets infobrevlåda

Adress

Marieholmsbron 3
542 37 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Västra Götalandsregionens Kulturkatalog Länk till annan webbplats.