Kira och Luppe

Tecknad karta över Sagolandet Skaraborg.

Kira och Luppes Bestiarium är resultatet av ett samarbete mellan Skaraborgs kommunalförbund, Högskolan i Skövde och flertalet av kommunerna i Skaraborg.

Tanken har varit att knyta samman Skaraborgs Kulturarvsmiljöer med lokala sägner och spelteknologi. Man vill även kunna använda det i ett läsbefrämjande syfte. Resultatet är bokserien om Kira och Luppe, där varje kommun i Skaraborg har fått sin egen bok där huvudpersonerna rör sig på kända ställen på platsen. Det är även kopplat en app till böckerna så att läsaren själv kan samla på de olika figurerna i sin telefon.

Handling och koncept

Forskaren Lovis har skrivit ett bestiarium om olika väsen. Den elake Cirkusdirektören har kommit över detta och far nu runt i Skaraborg för att fånga in väsen för att visa på sin cirkus. Han är dock tätt följd av Kira och Luppe, en vampyr och en hamnskiftare, som med hjälp av Lovis försöker rädda alla väsen. Följ med på deras färd och se hur många väsen du själv kan fånga in i appen KLUB Bestiarium, gratis på App Store och Google Play Butik.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Vadsbo museum
Telefon: 0501-75 58 30
E-post: Museets infobrevlåda

Adress

Marieholmsbron 3
542 37 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen