Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tillfälliga utställningar

Bild på en textskylt från utställningen Klimatklok

Klimatklok:

En vandringsutställning som invigs den 25 september på Vadsbo museum.

I utställningen Klimatklokt tipsar vi dig som är husägare om hur du sparar energi på bästa sätt. Vi guidar dig till de mest klimatkloka lösningarna - de som på en och samma gång skonar miljön, den egna plånboken och husets karaktär. Välkommen!

Det finns många olika alternativ att välja mellan när det är dags att spara energi och renovera. Det kan uppfattas som en djungel, det är svårt att veta vad som passar det egna huset bäst. Ska jag byta fönster, satsa på solpaneler, isolera vinden lite till? Klimatklokt! är en utställning som vägleder husägaren från klimatångest till koll på läget.

Det förändrade klimatet påverkar och kommer att påverka våra bostadshus på flera olika sätt. Vi kommer att drabbas av fler skyfall, och vi kommer att få större problem med algpåväxt på fasader och mögel i ouppvärmda byggnader, som en följd av en varmare och fuktigare luft.

Underhåll med tätare intervall

För husägarens del innebär klimatförändringarna framför allt att underhåll och renovering kommer att behöva göras med tätare intervall. Det kommer också krävas olika insatser för att bromsa in temperaturökningen. Det innebär framför allt energibesparande åtgärder, men också att vi aktivt behöver välja produkter och tjänster som inte belastar miljön vid tillverkning och transport.

För en hållbar framtid

En röd tråd i utställningen är principen "förbättra istället för att ersätta". Slit-och-släng-beteendet har idag spridit sig från prylar och kläder till köksinredningar och fönster. I en mer hållbar framtid måste vi dra ner på den totala konsumtionen, även när det gäller renovering och uppvärmning av våra bostäder.

Innehållet i årets utställning vänder sig till alla som äger bostadshus, och som intresserar sig för hur man kan göra skillnad för klimatet.

Klimatklokt som vandringsutställning

Utställningen hittar ni på Stallet den 25 september - 30 oktober

Vill ni visa utställningen på ert besöksmål, museum, bibliotek eller liknande?

Kontakta Carina Carlsson: tel: 0730-88 72 60, carina.m.carlsson@vgregion.se

Sidan senast uppdaterad: 2019-10-03

Relaterad information

Öppettider hösten 2019:

Tisdag - Onsdag klockan 11:00 - 16:00

För övriga tider ring museet.

Kontakt
Vadsbo museum
Telefon: 0501-75 58 30
E-post: Museets infobrevlåda

Adress
Marieholmsbron 3
542 30 Mariestad

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen