Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om webbplatsen

Detta är Mariestad kommuns officiella webbplats. Webbplatsen innehåller allmän information om Mariestad och Mariestads kommuns verksamheter. 

Navigering

Webbplatsens huvudnavigering utgörs av en toppmeny med åtta huvudingångar. Under de åtta huvudingångarna i toppmenyn finns var sin expanderande vänstermeny. En  tydlig färg-markering i toppmenyn visar vilken huvudingång du är på och understrykning i menyn visar vilken sida du läser. När du pekar på någon av huvudingångarna med markören fälls en meny med alla underingångar till just den ingången. Webbplatsen är i första hand strukturerad efter ämnen och tjänster. Högst upp på varje sida finns även en så kallad, brödsmuleväg, som visar navigeringen och som du kan klicka dig bakåt i.

Som alternativ till navigering via menyerna finns en intern sökfunktion där du kan skriva i ditt sökord. A-Ö-lista där du kan söka i bokstavsordning och webbträd där du ser hela sitens struktur hittar du  i menyn på denna sida.

Responsiv webb

Hela webben är responsiv. Det innebär att den anpassar sig till den enhet du surfar från. Toppmenyn visar sig, när du surfar från mobil eller surfplatta, genom att du pekar på visa menyn, längst upp på sidan. Där öppnar du sedan underingångarna med hjälp av plusen. Stäng genom att klicka på minuset.

RSS

Med hjälp av ett program för att läsa RSS kan du lätt och smidigt hålla dig uppdaterad och få information om aktuella händelser från mariestad.se utan att behöva besöka webbplatsen. För att kunna bevaka ett RSS-flöde behöver du ett program som kan läsa RSS-formatet. Moderna webbläsare och e-postprogram har inbyggd funktionalitet att läsa RSS-flöden eller välj ett gratis- program. För att bevaka RSS-flödet från mariestad.se klistrar du in adressen du finner under "Länkar" här på sidan, till flödet i din RSS-läsare.

Länkade dokument

Länkade dokument som blanketter, protokoll, broschyrer och annat är i filformatet pdf. För att kunna öppna pdf-filer krävs att du har programmet Acrobat Reader på din dator. Det kan du hämta hem gratis från Adobe.

Webbläsare

Webbplatsen är byggd i första hand för nyare webbläsare och den är testad i Chrome, InternetExplorer 11 och Mozilla Firefox. Den fungerar oftast bra även i InternetExplorer 10. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare till InternetExplorer 10 eller nyare för att ta del av innehållet.

Länkar

Mariestads kommun frånsäger sig allt ansvar för information på externa webbplatser som vi länkar till. Alla länkar till denna webbplats ska gå till mariestad.se

Bilder

Samtliga bilder på mariestad.se är upphovsrättsligt skyddade. Kontakta kommunens kommunikationschef för information om användning av bilderna.

Tillgänglighet

Mariestad kommuns webbplats utvecklas i enlighet med W3C:s riktlinjer för tillgängliga webbplatser och vi strävar efter att webbplatsen ska leva upp till de lagar och riktlinjer som finns för en tillgänglig webb.

Lyssnafunktion

På webbplatsen finns en lyssna-funktion för dig som har svårt att läsa text eller tycker att det är lättare att förstå svenska i tal än i skrift. Lyssnafunktionen startar du genom att klicka på Lyssna-ikonen som finns strax över texten på varje sida.

Anpassa

I din webbläsare kan du göra anpassningar, till exempel förstora texten och anpassa färger och kontraster. På det sättet kan du spara de anpassningar som du behöver och använda dem på alla webbplatser som fungerar som de ska. Inställningarna är olika i olika webbläsare.

Om du inte vill ändra inställningarna i webbläsaren kan du välja den här webbsidans egen Anpassa-funktion. Där kan du snabbt och lätt öka och minska storleken på text, ändra teckensnitt och ändra radavstånd. Du hittar Anpassa-funktionen i menyn under denna sida.

Synpunkter på tillgänglighet

Har du synpunkter, klagomål eller förslag vad gäller tillgängligheten på webben? Fyll i formuläret på sidan Felanmälan, synpunkter och klagomål.

Ansvar

Varje verksamhet  inom kommunen ansvarar för innehållet på sina delar av webbplatsen. Mariestads kommun ansvarar inte för material på webbplatsen som ändrats eller förvanskats.

Hjälp oss göra webbplatsen ännu bättre

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips som kan hjälpa oss att göra webbplatsen ännu bättre. Hör av dig genom att kontakta webbansvarig, se kontakt under Relaterad information här på sidan.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-07

Relaterad information

Kontakt

Pia Stenström
Webbansvarig kommunikatör
Telefon: 0501-75 58 63
E-post: Pia Stenström

Annika Björklund
Kommunikationschef
Telefon: 0501-75 58 62
E-post: Annika Björklund

Ansvarig nämnd
Kommunstyrelsen

Länkar

Adobelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

RSS-flöde med aktuella händelser och information från mariestad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster