Här finns liv - med hållbarhet i fokus 

Glasfat

Kommuner samarbetar inom Unescos biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle för en hållbar samhällsutveckling.

I början av juni öppnar utställningen "Här finns liv" på naturum Vänerskärgården vid Läckö slott för allmänheten. Den ska inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle för att stärka en hållbar samhällsutveckling i områdets alla tre kommuner: Mariestad, Götene och Lidköping.

Tillsammans för hållbar utveckling

Den 4 maj hölls en officiell invigning av utställningen och en konferens med fokus på det hållbara samhället. Deltagarna var representanter från medlemskommunerna, Biosfärkontoret, Svenska Unescorådet, Biosfärprogrammet Sverige samt Läckö Slott och Högskolan i Skövde. Under dagen fördes samtal om biosfärområdets möjligheter och roll ur lokalt, nationellt och globalt perspektiv och spelteknologins möjligheter att bidra till ökad kunskap inom hållbarhet.

Sveriges största hållbarhetsspel?

Konferensdeltagarna och media fick även en förhandstitt på utställningen och möjlighet att prova på aktiviteter så som Sveriges kanske största app-baserade hållbarhetsspel där en sex meter lång kartbild ingår.

Här finns liv är ett projekt som lyfter och levandegör det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling och visar upp olika aktiviteter i vårt Biosförområde kopplat till de globala hållbarhetsmålen som FN:s ledare har satt upp.
Vi bjuder in er till öppningen av *Här finns liv 

Fler aktiviteter

Under 2019 kommer utställningen att vandra vidare inom biosfärområdet och Skaraborgs kommuner. Det planeras också intressanta och spännande föreläsningar, utbildningsinsatser och arenor för möten kring hållbarhetsfrågor i biosfärområdet.

I arbetet deltar: Stiftelsen Läckö slott, Dacapo Mariestad, NBV, Högskolan i Skövde, Mariestad-, Götene- och Lidköpings kommuner samt Svenska Unesco.
Finansiärer: Skaraborgs kommunalförbund, Grevillis Fond, John Hedins stiftelse för Mariestad, Swedbank Sparbankstiftelsen Alfa, Sparbankstiftelsen Skaraborg och Sparbankstiftelsen Lidköping. 

Läs mer

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är ett av jordens 670 modellområden för hållbar utveckling. Utnämningen har Mariestad, Götene och Lidköpings kommuner tillsammans fått av FNs organ Unesco.

Sidan senast uppdaterad: