Dina ärenden med kommunen blir enklare, säkra och digitala

Hand som skriver på tangentbord

För att möta våra kommuninvånares behov vad gäller tjänster och service och för att effektivisera och kvalitetssäkra hanteringen av ärenden till kommunen lanserar Mariestads kommun en självserviceportal.

På självserviceportalen, som du kommer åt via länk här på mariestad.se eller direkt via e-tjanster.mariestad.se, har vi samlat alla kommunens blanketter och e-tjänster. E-tjänsterna låter dig uträtta dina ärenden när och var det passar dig. På kontorstid, kvällar, helger, i din dator eller på din smartphone. Du kan följa dina ärenden, och få samlad återkoppling.

Nya e-tjänster kommer att lanseras successivt

Under uppstarten kommer självservicesidan mest bestå av digitala blanketter men sidan kommer att utvecklas och blanketterna kommer successivt att bytas ut mot e-tjänster. Du som invånare eller företagare kommer med e-tjänsterna kunna följa dina ärenden, se status på ärenden men också föra dialog med handläggaren för ärendet.

Här på mariesatd.se kommer det ligga länkar till respektive e-tjänst på våra informationssidor. Om du till exempel ska anmäla förskoleplats kommer du åt e-tjänsten direkt via sidan Anmälan och ändring under Förskola och pedagogisk omsorg.

Samarbete mellan tre kommuner

Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner har tillsammans arbetat fram lösningen för att göra det enklare för dig att hitta och hantera blanketter och e-tjänster. Allt samlat på ett ställe. Syftet är göra det så effektivt som möjligt, för dig och för de tjänstemän som hanterar ditt ärende. Detta genererar kvalitet och en säker hantering. En anledning till att kommunerna har arbetat tillsammans med detta projekt är för att du ska kunna känna igen dig oavsett i vilken av de tre kommunerna du befinner dig i. Det kan vara så att du bor i en kommun men har företag eller sommarstuga i en av de andra två kommunerna.

För ytterligare information mejla till medborgarkontoret@mariestad.se eller ring 0501-75 51 60.

Länk till Självserviceportalen

Självserviceportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: