Mariestad.se bäst av Sveriges offentliga webbplatser

Platta och mobil med MAriestad. Töreboda och Gullspångs vapen som bild på skärmarna.

Juli månads rapport från webperf.se listar mariestad.se, gullspang.se och toreboda.se som bäst av Sveriges alla offentliga myndigheters webbplatser vad gäller tillgänglighet.

Webperf.se mäter hur Sveriges offentliga myndigheters webbplatser fungerar. Juli månads mätning rankar Mariestad, Töreboda och Gullspångs webbplatser högt.

Det som mäts är webbprestanda, användarvänlighet och tillgänglighet. Även på den totala poängen för dessa tre områden ligger webbplatserna högt. Mariestad.se ligger på en andraplats, gullspang.se på en tredje och toreboda.se på 23e plats.

Kommunernas tillgänglighetsfokus

Kommunerna arbetar ständigt med att förbättra sina webbplatser. Under senaste året har särskilt fokus legat på att åtgärda tillgänglighetsfel.

Pia Stenström, webbansvarig för Mariestads kommun och för webbsamarbete Mariestad/Töreboda /Gullspång:

"Digital tillgänglighet handlar om att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna ta del av vår digitala service och information. Vi har lagt ner oerhört mycket arbete på att få våra webbplatser tillgänglighetsanpassade. Det är roligt att se att arbetet har gett resultat.

Samarbete mellan kommunerna

Webbarbetet på mariestad.se, gullspang.se och toreboda.se drivs gemensamt. Under 2018-2019 gjordes ett stort tillgänglighetsarbete på kommunwebbarna av webbansvariga tillsammans med tillgänglighetsexpert från Axess lab och utvecklare från Limepark.

Länk till mätningen

Offentlig sektor rapport webbperf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Pia Stenström
Webbansvarig kommunikatör Mariestads kommun
Telefon: 0501-75 58 63
E-post: pia.stenstrom@mariestad.se