Mariestads kommun premierar medarbetarnas fantastiska insats och stöttar samtidigt handeln

Julklappar i hög med fina band

För att stötta handeln i Mariestad och samtidigt visa uppskattning för medarbetarnas fantastiska insatser under pandemin höjer kommunledningen julklappen till de anställda i år. 1000 kronor att handla lokalt för, blir årets julklapp.

Kommunledningen i Mariestads kommun har beslutat att medarbetarna inom Mariestads kommun i år får en större julklapp. Anledningen till att pengen på årets julklapp höjs är att ledningen vill tacka personalen för den fantastiska insats som gjorts under året, som varit extra krävande för alla på grund av den rådande pandemin. Samtidigt stöttar julklappen handeln i Mariestad eftersom julklappen är presentkort som gäller hos Mitt Mariestad-anslutna butiker.

I år är värdet på julklappen 1 000 kr, jämfört med 150 kr tidigare år. Presentkorten har en lite kortare giltighetstid än vanligt, för att pengarna snabbt ska landa hos den lokala handeln, som drabbats hårt av den rådande pandemin. Julklappen kommer delas upp på flera presentkort så att handeln kan spridas ut till flera olika butiker.

-Det har varit ett tufft år, både för våra anställda i kommunen och för handeln. Mariestad kommuns presidium och tjänstemannaledning vill nu uppmana de företag som har möjlighet att följa vårt exempel och ge sin personal presentkort som gynnar den lokala handeln, som julklapp i år, vi måste alla göra det vi kan, säger Kristofer Svensson, kommunchef Mariestads kommun.

-Vi vill skicka en uppskattning till våra anställda och på samma gång gynna den lokala julhandeln. Men vi är samtidigt mitt i en skenande pandemi. För att undvika trängsel i butikerna vill vi tipsa om möjligheten att genom din handlare få dina varor hemkörda av Taxi Mariestad eller Mariestads Brev och paketservice, direkt hem till dörren, tipsar Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande, Mariestads kommun.

Julklapparna delas ut till tillsvidareanställda, personer med tidsbegränsade anställningar som pågick i samband med att julklappen delades ut samt även timanställda med minst 40-procentig tjänst.

Efter ett politiskt beslut omfattas även personer i kommunens dagliga verksamhet (LSS) och personer i extra tjänst av årets julklapp.