Påverkade öppettider och begränsat antal besökare i våra offentliga lokaler

På grund av ökad smittspridning i samhället och nya åtgärder från den 12 januari behöver en del anpassningar i kommunens offentliga lokaler tillfälligt göras. Här har vi samlat information om vad som just nu gäller i respektive lokal.

Stadshuset

Stadshuset kommer från den 12 januari att ha begränsade öppettider, mellan klockan 7.30-12.00. Övrig kontorstid tas endast bokade besök emot. Undvik så långt det går att besöka stadshuset fysiskt, ring eller maila om du har ett ärende som inte kräver ett fysiskt besök.

Vi tar emot max 5 besökare i stadshusets entré samtidigt.

Telefon medborgarkontor: 0501-75 61 00

E-post medborgarkontor: medborgarkontoret@mariestad.se

Bygglovs drop-in

Bygglovs drop-in som normalt är öppet på torsdagar ställs in under tiden stadshuset har begränsade öppettider. Kontakta bygglov på telefon eller mail för frågor.

Bygglov

Badhuset

Badhuset har öppet som vanligt men har sedan tidigare infört begränsat antal besökande. För information om max antal i respektive del av badhuset, se sidan Badhus nedan:

Badhuset

Bibliotek

Biliotket har öppet som vanligt och tar emot max 40 besökare samtidigt. Lyrestads bibliotek har öppet som vanligt och tar emot max 6 besökare samtidigt.

Fritidsgårdarna

Elvärket och Blåbäret har öppet som vanligt. Elvärket tar emot max 60 besökare samtidigt och Blåbäret tar emot max 25 besökare samtidigt.

Kulturskolan

Kulturskolans verksamhet genomförs som vanligt. Anpassningar görs för att minska risk för smittspridning. Information går ut till berörda elever.

Museet

Museet har öppet som vanligt och tar emot max 10 besökare samtidigt i Stallet och 8 i Industrimuseet.

Lotsen

Lotsen har öppet som vanligt.

Öppna förskolan

Öppna förskolan har stängt vecka 2. Beslut om öppettider tas kontinuerligt. Information om öppettider uppdateras på sidan nedan:

Öppna förskolan

Maria Nova

Maria Nova har öppet som vanligt. Vi kommer att uppdatera information gällande max antal besökare på Maria Nova.

Björkgården och Humlets lunchrestauranger

Björkgården och Humlets restauranger är just nu stängt för allmänheten. Öppet endast för boende.

Följ myndigheternas råd och rekommendationer

Vi ber dig att följa myndigheternas råd och rekommendationer. Vaccinera dig, håll avstånd och stanna hemma om du har sjukdomssymptom.

Sidan senast uppdaterad: