MTG-kommunerna prisas för arbetet med digitalisering

Två män och en kvinna står på en scen med en stor vit projektorduk i bakgrunden.

Mariestad, Töreboda och Gullspång får Västra Götalandsregionens pris ”Årets digitaliseringsinitiativ 2022”. Det spännande arbetet med AI och innovation som en naturlig del av kommunal förvaltning fortsätter!

MTG-kommunerna har varit aktiva i den regionala samverkansgruppen i Västra Götaland kring Öppna och delade data. En viktig del i digitaliseringen är att skapa förståelse för hur data är en förutsättning för effektiv samverkan, kvalitet och att kunna jobba smart med exempelvis AI (artificiell intelligens).

Dataportal Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västra Götalandsregionen skriver att MTG-kommunerna bidragit på ett fantastiskt sätt, både regionalt men också via den nationella Dataverkstaden till framsteg även på nationell nivå. Mer om det arbetet kan du läsa på länken nedan:

Dataverkstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inkluderande samhälle

Tomas Monsén, IT-utvecklare i MTG, tycker det känns bra att även mindre kommuner kan bidra till helheten. Tomas är den resurs som MTG-kommunerna bidragit med i det regionala och nationella arbetet med Öppna data. 

Jag ser det som att vi krattar vägen för bättre och enklare samverkan, ett öppnare och mer inkluderande samhälle och en spännande framtid med AI och innovation som en naturlig del av kommunal förvaltning, säger Tomas Monsén.

Priset delades ut den 7 december av Regionutvecklingsnämndens ordförande Kristina Jonäng.

Föregående pristagare

2021: Centrum för digital hälsa, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2020: Madelene Alfinson, konceptet Digital Senior, Borås stad
2019: Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

Kontakt

Tomas Monsén
IT-utvecklare MTG-kommunerna
E-post: Tomas Monsén

Sidan senast uppdaterad: