Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Kolarebacken

Boendemiljö/lägenheter

Kolarebacken är ett särskilt boende som ligger på Lockerudsvägen 12 vid sjukhuset. Boendet har två enheter, Skäret och Klippan, sammanlagt 20 lägenheter. Lägenheterna består av ett rum, pentry och eget hygienutrymme, storleken på lägenheterna varierar mellan 32-42 kvm. Alla lägenheterna är utrustade med trygghetslarm som går direkt till omsorgspersonalen. Vi erbjuder en höj- och sänkbar säng, resterande möbler tar du med från det egna hemmet. Allmänna utrymmen består av matsal/vardagsrum, spa, två stora uteplatser, balkonger varav en är inglasad. Det finns en litet trädgård som tillhör vårt boende. Vid en av entréerna på bottenplan finns matsal och café som är öppet på dagtid vardagar och helger. Parkeringsmöjligheter finns i nära anslutning till boendet.

Närområde

I närheten av boendet finns apotek, vårdcentral, livsmedelsaffär samt busshållsplats.

Aktiviteter

Här finns möjlighet till att aktiveras genom bland annat, spel, böcker, "minneslådor", lyssna på musik, bingo, läsa dagstidningen, studiecirklar, egen tid vilket betyder att aktiviteten anpassas efter dina intressen och önskemål. Vi erbjuder minst fem gemenssamma aktiviteter i veckan.

Kost och måltider

Maten som serveras på boendet tillagas på restaurang Havsörnen som ligger på bottenplanet. Till middag finns två maträtter att välja på. Alla måltider serveras i matsalarna på respektive enhet.

• Frukost 08.30-09.30
• Middag 12.30-13.30
• Eftermiddagskaffe 15.00 tiden
• Kvällsmat 17.00-18.00

Under övriga tider serveras vid önskemål någon lättare måltid. Oftast har vi förmiddagsfika vid 11- tiden och kvälls smörgås vid 20.00 tiden för den som önskar.

Fotvård/Frisör

Fotvårdsspecialisten finns på boendet varannan tisdag. Bokning av tid görs genom omsorgspersonalen eller direkt till fotvårdsterapeuten. Vi har en frisör som kommer till boendet med jämna mellanrum. Bokning av tid görs genom omsorgspersonalen eller direkt på bokningslista som finns på anslagstavlan.

Bemanning

Enhetschefen arbetar deltid och har ansvar för personal, budget samt för verksamhet. Det finns 22 omsorgspersonal som arbetar över hela dygnet. De flesta har en omvårdnadsutbildning med erfarenhet av att arbeta med personer med olika behov. Sjuksköterskan ansvarar dagtid för Kolarebackens hälso – och sjukvårdsuppgifter. Kväll/helg/natt finns sjuksköterska att tillgå i kommunen. Arbetsterapeut och sjukgymnast kontaktas vid behov.

Inriktning, värdegrund och mål

Kolarebackens särskilda boende ska ge en trygg och meningsfull vardag för dig som bor här samt ett trevligt och professionellt bemötande. Inriktningen på verksamheten tar sin utgångspunkt i vår värdegrund och det mänskliga mötet. Vi erbjuder vård och omsorg av god kvalité som grundas på en humanistisk människosyn. Det vill säga att varje människa har ett unikt värde och ska bemötas med respekt för hennes integritet, trygghet och påverkan.

Insatser

Vid inflyttning upprättas en genomförandeplan tillsammans med dig och om du önskar med dina närstående. Alla insatser är individuellt anpassade efter ditt behov. Planen innehåller uppgifter om vilka insatser som utförs. Insatser ska även vara inriktade på att ge dig som bor här ett meningsfullt vardagsliv. Du kommer få kontaktpersonal som har ett övergripande ansvar för att du ska känna dig trygg med de insatser som utförs och att du känner dig är delaktig och kan påverka den vård och omsorg som utförs.

Sidan senast uppdaterad: 2016-04-21

Relaterad information

Kontakt

Agneta Harrysson-Andersson
Enhetschef
Telefon: 0501- 75 64 00
E-post: Agneta Harrysson-Andersson

Telefonnummer

Personalrum
0501-75 64 13
Sjuksköterska                   
0501-75 64 05
Omsorgspersonal:
Enhet Klippan                      
0501-75 64 13
Enhet Skäret                       
0501-75 64 14

Dokument

Broschyr KolarebackenPDF

Ansvarig nämnd

Socialnämnden

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun

Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna
Gullspång kommuns
Töreboda kommun