Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Myran

Myran är ett särskilt boende som ligger vid Marieholm Center. Här finns  24 lägenheter för permanent boende samt 9 korttidsrum. Dessa 24 lägenheter är fördelade på tre avdelningar, Syrenen, Violen och Solrosen. Syrenen ligger på bottenvåningen, Violen och Solrosen ligger på övervåningen.

Boendemiljö

På Myran bor du i egen lägenhet som är utrustad med kok möjlighet samt egen toalett med dusch.  Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med trygghetslarm som går direkt till omvårdnadspersonalen på Myran. Lägenheterna på bottenvåningen har egen uteplats och lägenheter på andra våningen har balkong. Lägenhet nr 7 och 37 saknar både altan och balkong. El och hemförsäkring ingår i hyran.  Mer information om hemförsäkring hittar du i spalten till höger.

Utemiljö

Myran har en inbjudande innergård med god tillgänglighet, promenad stråk, planteringar, fruktträd, fontän, m.m. Här får du och dina anhöriga möjlighet att plantera växter, plocka frukt eller bara sitta och ha en trevlig stund i parken.

Värdegrund och mål

Myrans särskilt boende ska ge en trygg och meningsfull vardag för dig som bor här samt trevligt och professionellt bemötande.

Aktivitetsutbud

På Myran försöker vi att ha minst en gemensam aktivitet varje dag. Utöver de gemensamma aktiviteterna ska du ges möjlighet till egen tid minst en gång per vecka. Aktivitetsutbudet varierar beroende på intresse bland de som bor här. Aktiviteterna är anpassade både till kvinnor och för män. Här kommer några exempel på aktiviteter som förekommer på Myran:
- underhållning
- fia med knuff
- frågesport
- högläsning
- lägger puzzel
- Yatzy
- prommenad
- besök från kyrkan

Kost och måltider

Frukost serveras runt kl. 08.00-09.30
Lunch serveras kl. 12.00-13.30
Kvällsmat serveras runt kl. 17.00-18.30
Däremellan serveras fika.

Hårvård

Förmedlas via personalen, frissörskan kommer till Myran som regel en gång per månad eller vid behov.

Fotvård

Fotvårdsspecialisten finns på Myran på fredagar. Bokning av tid för dig som bor på Myran sköts av personalen.

Hygienrutiner

På Myrans särskilt boende försöker vi leva upp till riktlinjer gällande basala hygienrutiner. All tillsvidare anställd personal har skrivit på åtagande att följa upp basala hygienrutiner.
Vi har 0 tolerans när det gäller ringar, armband, klockor, långa och/eller målade naglar etc. Dessa rutiner följs upp av enhetschefen och ingår i lönesättningen. All tillsvidare personal har erbjudits både intern och extern utbildning i basala hygienrutiner. Vårt syfte är att ha en god hygienisk standard.

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-13

Relaterad information

Kontakt

Samka Masic Olsson
Enhetschef
Telefon: 0501-75 65 81
E-post: Samka Masic-Olsson

Sjuksköterska
Telefon: 0501-75 65 82

Syrenen
Telefon: 0501-75 65 83

Solrosen:
Telefon: 0501-75 65 85

Violen:  
Telefon: 0501-75 65 87

Dokument

Aktiviteter Särskilda boendet Myran 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansvarig nämnd

Socialnämnden

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun

Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna
Gullspång kommuns
Töreboda kommun