Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stöd och omsorg

Huvudnyheter

Ledset barn som lutar sitt huvud mot vägg

Vill du hjälpa ett barn?

Familjer, barn och ungdomar kan hamna i situationer i livet där de behöver ett utökat stöd. De kan då behöva en kontaktperson, kontaktfamilj eller ett familjehem. Är du kanske rätt person att hjälpa?

Ljushyade och mörkhyade händer som håller en jordglob

Vill du bli språkvän?öppnas i nytt fönster

Genom att bli Språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur och får en ny vän.

Hitta snabbt

Andra nyheter

  • Nytt kök på Björkgården

    Köket och tillhörande restaurang på Björkgårdens äldreboende har renoverats under hösten och våren 2018/2019. Det nya köket lagar mat till äldreomsorgen och LSS inom Mariestads innerområde alla dagar i veckan.
  • Nya avgifter för hemvård, boendestöd samt hälso- och sjukvårdsinsatser

    Från och med 1 april 2019 gäller ny taxa för hemvård, boendestöd samt hälso- och sjukvårdsinsatser (hemsjukvård) i ordinärt boende. Den nya taxan beräknas på ett annat sätt än den förra. Beräkningsgrunden utgår från likställighetsprincipen (vilket...
  • Familjehem sökes

    Har du kärlek och omsorg att ge? Kanske passar du och din familj som familjehem? Just nu söker vi familjehem och kontaktfamiljer för barn i alla åldrar men extra stort behov har vi av familjer som vill ta emot barn mellan 0-6 år.