Matsedel Björkgården samt äldreomsorgen
Här hittar du aktuell lunchmeny för restaurangen på Björkgården samt boenden i Mariestads tätort. Med reservation för ändringar. Öppettiderna för lunchservering är kl 12.00-13.30 alla dagar i veckan.
Matsedel
Salladsbuffé ingår alltid och oftast finns det också en alternativ rätt att välja på. Lunchkostnaden för pensionär är 90 kronor.
Vecka 48
Måndag
Lunch: Köttbullar, potatis, sås, grönsaker
Kväll: Svampsoppa
Tisdag
Lunch: Panerad fisk, kall sås, potatismos, grönsaker
Dessert: Mangosoppa
Kväll: Raggmunk med lingongrädde
Onsdag
Lunch: Rimmad bog med rotmos, kall senapsås, grönsaker
Dessert: Kräm
Kväll: Dansk sillalåda
Torsdag
Lunch: Spenatsoppa med ägg
Dessert: Pannkaka
Kväll: Varmkorv med mos och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kyckling, dragonsås, potatis, grönsaker
Kväll: Ostpaj med dressing
Lördag
Lunch: Fiskgratäng, potatis, ärtor
Dessert: Rulltårta
Kväll: Potatiskaka med räkstuvning
Söndag
Lunch: Kalops, potatis, grönsaker
Dessert: Frukt med grädde
Kväll: Äppelkräm med pålägg
Vecka 49
Måndag
Lunch: Skink- och broccolisås med pasta
Kväll: Sparrissoppa
Tisdag
Lunch: Panerad fisk, stuvade grönsaker, potatis
Dessert: Kräm
Kväll: Ålandspannakaka
Onsdag
Lunch: Bruna bönor, fläsk, potatis, grönsaker
Dessert: Saftsoppa
Kväll: Janssons frestelse med köttbullar
Torsdag
Lunch: Grönsakssoppa
Dessert: Pannkaka
Kväll: Blodpudding, baconröra med äpple
Fredag
Lunch: Pepparrotskött, potatis, grönsaker
Kväll: Paj med dressing, sallad
Lördag
Lunch: Stekt spätta, remouladsås, potatis, ärtor
Dessert: Bärsoppa
Kväll: Köket väljer
Söndag
Lunch: Plommonspäckad karre, potatis, sås, grönsaker
Dessert: Pepparkakspannacotta
Kväll: Potatissallad med kalkon
Vecka 50
Måndag
Lunch: Frukostkorv, persiljestuvad, potatis, grönsaker
Kväll: Kockens val
Tisdag
Lunch: Fiskbullar i hummersås, potatis, grönsaker
Dessert: Blåbärskräm
Kväll: Potatisbullar med bacon
Onsdag
Lunch: Stekt fläsk, löksås, potatis, grönsaker
Dessert: Fruktsoppa
Kväll: Pudding med saftsås
Torsdag
Lunch: Broccolisoppa
Dessert: Ostkaka
Kväll: Potatisfrestelse med hönskött
Fredag
Lunch: Schweizerfärslåda, sås, potatis, grönsaker
Kväll: Plockbuffé med mos
Lördag
Lunch: Fisk i aivarsås, potatis, ärtor
Dessert: Mjuk pepparkaka
Kväll: Köket väljer
Söndag
Lunch: Fläskköttsgryta med äpple, syltlök, potatis, grönsaker
Dessert: Choklad med grädde
Kväll: Drottningkräm med julskinka och vörtbröd
Sidan senast uppdaterad:
Relaterad information

Kontakt
Karin Ahlin
Enhetschef kostavdelningen
Ansvar för: Björkgården och Humlet
Telefon: 0501-75 61 53
E-post: Karin Ahlin
Ansvarig nämnd
Utbildningsnämnden