Matsedel Björkgården samt äldreomsorgen

Här hittar du aktuell lunchmeny för restaurangen på Björkgården samt boenden i Mariestads tätort. Med reservation för ändringar. Öppettiderna för lunchservering är kl 12.00-13.30 alla dagar i veckan.

Matsedel

Salladsbuffé ingår alltid och oftast finns det också en alternativ rätt att välja på. Lunchkostnaden för pensionär är 90 kronor.

Vecka 48

Måndag

Lunch: Köttbullar, potatis, sås, grönsaker
Kväll: Svampsoppa

Tisdag

Lunch: Panerad fisk, kall sås, potatismos, grönsaker
Dessert: Mangosoppa
Kväll: Raggmunk med lingongrädde

Onsdag

Lunch: Rimmad bog med rotmos, kall senapsås, grönsaker
Dessert: Kräm
Kväll: Dansk sillalåda

Torsdag

Lunch: Spenatsoppa med ägg
Dessert: Pannkaka
Kväll: Varmkorv med mos och gurkmajonnäs

Fredag

Lunch: Kyckling, dragonsås, potatis, grönsaker
Kväll: Ostpaj med dressing

Lördag

Lunch: Fiskgratäng, potatis, ärtor
Dessert: Rulltårta
Kväll: Potatiskaka med räkstuvning

Söndag

Lunch: Kalops, potatis, grönsaker
Dessert: Frukt med grädde
Kväll: Äppelkräm med pålägg

Vecka 49

Måndag

Lunch: Skink- och broccolisås med pasta
Kväll: Sparrissoppa

Tisdag

Lunch: Panerad fisk, stuvade grönsaker, potatis
Dessert: Kräm
Kväll: Ålandspannakaka

Onsdag

Lunch: Bruna bönor, fläsk, potatis, grönsaker
Dessert: Saftsoppa
Kväll: Janssons frestelse med köttbullar

Torsdag

Lunch: Grönsakssoppa
Dessert: Pannkaka
Kväll: Blodpudding, baconröra med äpple

Fredag

Lunch: Pepparrotskött, potatis, grönsaker
Kväll: Paj med dressing, sallad

Lördag

Lunch: Stekt spätta, remouladsås, potatis, ärtor
Dessert: Bärsoppa
Kväll: Köket väljer

Söndag

Lunch: Plommonspäckad karre, potatis, sås, grönsaker
Dessert: Pepparkakspannacotta
Kväll: Potatissallad med kalkon

Vecka 50

Måndag

Lunch: Frukostkorv, persiljestuvad, potatis, grönsaker
Kväll: Kockens val

Tisdag

Lunch: Fiskbullar i hummersås, potatis, grönsaker
Dessert: Blåbärskräm
Kväll: Potatisbullar med bacon

Onsdag

Lunch: Stekt fläsk, löksås, potatis, grönsaker
Dessert: Fruktsoppa
Kväll: Pudding med saftsås

Torsdag

Lunch: Broccolisoppa
Dessert: Ostkaka
Kväll: Potatisfrestelse med hönskött

Fredag

Lunch: Schweizerfärslåda, sås, potatis, grönsaker
Kväll: Plockbuffé med mos

Lördag

Lunch: Fisk i aivarsås, potatis, ärtor
Dessert: Mjuk pepparkaka
Kväll: Köket väljer

Söndag

Lunch: Fläskköttsgryta med äpple, syltlök, potatis, grönsaker
Dessert: Choklad med grädde
Kväll: Drottningkräm med julskinka och vörtbröd

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Karin Ahlin
Enhetschef kostavdelningen
Ansvar för: Björkgården och Humlet
Telefon: 0501-75 61 53
E-post: Karin Ahlin

Ansvarig nämnd

Utbildningsnämnden