Servicetjänster för äldre

Hemfixaren

Du som fyllt 67 år eller äldre kan få hjälp av att utföra enklare sysslor i ditt hem.

Hemfixaren kan hjälpa dig med sysslor som underlättar vardagen och minskar risken för fallolyckor. Det kan vara sysslor inomhus som byta gardiner och glödlampor, hänga tavlor och bära saker.

Tänk på att hemfixaren utför inte sysslor som innebär hantverkaransvar.

Servicen begränsas till uppgifter inomhus och uppgifter vid ingång samt brevlåda. Riktpunkten för tidsåtgång per insats är max 60 minuter.

Hemfixaren kommer hem till dig utan kostnad oavsett vart du bor i kommunen. Om det behövs något material för det som hemfixaren ska hjälpa dig med betalar du detta själv.

Under relaterad information finner du kontaktuppgifter till hemfixaren och bokar direkt när du önskar din hjälp.

Yttre hemtjänst - gräsklippning, snöskottning och lövkrattning

Du som är 67 år eller äldre kan beställa hjälp med gräsklippning, snöskottning och lövkrattning. Serviceinsatserna utförs av Arbetsmarknadsenheten. Pris Se taxa.

Gräsklippning sker till en yta motsvarande en villatomt.

  • Snöskottning sker:
  • på uppfart till ytterdörr
  • till postlåda som är placerad vid tomtgräns
  • till vedbod, om behov finns
  • till garage, om du kör bil

Förutsättning för att du ska ha rätt att köpa serviceinsatser från kommunen är att fastigheten där servicetjänsten ska utföras ligger inom Mariestads kommun samt att du vistas i fastigheten under den period när du vill ha tjänsten utförd. Undantag kan göras under en övergångsperiod efter det att du flyttat till särskilt boende.

Under relaterad information finner du kontaktuppgifter till arbetshandledaren och bokar direkt med när du önskar din hjälp.

Fotvård

För dig som bor i Mariestads kommun och är 68 år och äldre kan vi erbjuda kunniga och duktiga fotterapeuter. Fotterapeuterna arbetar på samtliga av kommunens särskilda boenden. Hembesök kan förekomma vid behov.
Behöver du vår hjälp kontakta oss för tidsbokning via telefon.

Tidsbeställning fotvård

Fotvården tar emot efter tidsbeställning.

Kostnad fotvård

Besöket Kostar 346 kr.

Uppsökande verksamhet - för dig som fyller 80 år

Uppsökande verksamhet innebär att du som fyller 80 år under året och som inte har hjälp från kommunen sedan tidigare får ett erbjudande om besök av kommunens uppsökande verksamhet. Vid besöket får du tips och råd på saker som kan förenkla och trygga din vardag som senior. Vi informerar även om hur man kan förebygga fallolyckor och därmed minska skador i hemmet, betydelsen av att upprätthålla kontakt med tandvården och annat som förebygger framtida ohälsa.

Vi ger också information om kommunens vård och omsorg.

Kostnad uppsökande verksamhet

Besöket är kostnadsfritt.