Till hösten öppnar vi en mötesplats för äldre

Ett tiotal äldre personer sitter på stolar vid ett trädäck utomhus samtidigt som två medarbetare i Mariestads kommun står upp och pratar inför gruppen.

Utanför lokalen på Humlet finns ett nybyggt trädäck.

Under hösten 2021 öppnar vi mötesplatsen Träffpunkt Sonja vid seniorboendet Humlet på Drottninggatan. En plats där äldre kan träffas för att umgås i samband med frukostklubb, IT-kafé, underhållning och andra aktiviteter.

Arbetet med ensamhet bland äldre är ett prioriterat projekt i Mariestads kommun. Just nu håller vi på och renoverar lokaler i seniorboendet Humlet för att det ska bli en trevlig mötesplats i höst. Det kommer att finnas personal på plats vid träffarna.

Behovet av att umgås med andra bland äldre är stort, inte minst efter det senaste året med coronapandemin. Det är många som suttit själva och känt sig ensamma, säger projektledaren Eva Wessman Davidsson.

Bland annat ska det läggas in ett nytt kök och målas om i lokalen som tidigare varit gymnastikhall på Humlet. Projektet drivs inom vård- och omsorgsavdelningen med målet att främja social och psykisk hälsa. Kommunen kommer att ha en tät dialog med de lokala pensionärsorganisationerna kring utbudet.

Vi har smugit igång med några uteträffar under sommaren. Nu tar vi en paus innan vi öppnar Träffpunkt Sonja till hösten, säger Eva Wessman Davidsson.

Träffpunkt för äldre - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns också tankar om att kommunens stödteam ska kunna nyttja den nya lokalen för till exempel studiecirklar.

Anhörigstöd - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Eva Wessman Davidsson
Projektledare Träffpunkt Sonja
Telefon: 0501-75 62 99
E-post: eva.wessman-davidsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: