Sandra är utsedd till årets handledare

Kvinna i 30-årsåldern i blå arbetskläder står i en korridor på ett äldreboende.

Sandra Stålberg Skoog tycker om sitt jobb som undersköterska.

Norra vård- och omsorgscollege har utsett Sandra Stålberg Skoog till årets handledare i Mariestad, Töreboda och Gullspång. Sandra, som till vardags jobbar som undersköterska på Mariegärdes särskilda boende, talar gärna gott om sitt yrke.

Vilken överraskning! Jag la märke till fina blommor när jag kom till jobbet, men jag visste inte att de var till mig. Jag blev jätteglad, säger Sandra Stålberg Skoog

Positivt ledarskap

Sandra har uppenbarligen gjort positiva avtryck i sin handledning av elever på vård- och omsorgsutbildningen. I motiveringen till priset går att läsa följande: "Du har ett fint bemötande, lätt att delge och introducera nya elever på ett intressant, pedagogiskt och lärorikt sätt. Du är glad och det syns att du gillar din yrkesroll, du verkar brinna mycket för ditt uppdrag som handledare".

29-åriga Sandra har jobbat som undersköterska i nio år, åtta av dem har hon varit på Mariegärdes särskilda boende i Mariestad. Hon studerade vård och omsorgsutbildningen på Vadsbos vuxenutbildning.

Vad skulle du säga är det bästa med ditt jobb?

Det finns många delar jag tycker om i mitt jobb. Du får lära dig mycket om människor och du utvecklas i din yrkesroll. Det är ett jätteroligt yrke där du har chansen att göra skillnad för andra.

Har du några råd och tips till yngre personer som kanske funderar på att börja studera till undersköterska?

Nu jobbar jag på ett hem med dementa och det är verkligen variationsrikt. Ingen dag är den andra lik. Det är väldigt intressant, jag brukar sitta uppe på kvällarna och läsa om demens. Jag kom in på en vidareutbildning men det passade inte riktigt nu eftersom jag är småbarnsförälder. Jag tycker att det är ett fantastiskt roligt jobb där du har bra möjligheter att utvecklas samtidigt som du lära känna andra människor – och dig själv!

Sidan senast uppdaterad: