Alice stormtrivs på sommarjobbet på LSS-boendet

Ung kvinna med blont hår och arbetskläder framför en lägenhetslänga.

Äntligen har 18-åriga Alice Uutela fått komma ut i arbetslivet på riktigt! I sommar jobbar hon på Mariegärdes LSS-boende, en arbetsplats hon trivs mycket bra på.

I höst börjar Alice trean på undersköterskeutbildningen på Vadsbogymnasiet, ett enkelt val för Alice.

Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra, jag är ganska omtänksam av mig.

Hur känns det att komma ut i arbetslivet?

Jag har gjort praktik på ett äldreboende tidigare, men då gick någon vid sidan om hela tiden. I sommar jobbar jag på ett LSS-boende och det är väldigt givande. Jag lär mig nya saker hela tiden, skaffar nya relationer och har roligt på jobbet.

Hur ser en arbetsdag ut?

Det varierar från dag till dag. Vissa saker gör vi varje dag och de finns uppskrivna, vi hjälper de boende med saker de behöver stöttning i vardagen med. Det finns också mycket utrymme att vara kreativ. Kanske tar vi en tur på tvåmannacykeln ner till Bäcken och tar en glass tillsammans eller picknick ihop med andra i det gröna. På söndag är vi ett gäng som ska åka buss till High Chaparall!

Vad är det roligaste med jobbet?

Att man får ge så mycket av sig själv och att man får så mycket tillbaka! Det är faktiskt ännu roligare än vad jag trodde när jag började min utbildning på gymnasiet.

Har du några tips till andra som funderar på om jobb inom vård och omsorg skulle vara något för dem?

Jag tycker absolut att du ska ge det en chans om det verkar intressant! Bra egenskaper att ha i yrket är att vara lugn, omtänksam och att kunna kommunicera på ett bra sätt.

Vad har du för planer i framtiden?

Just nu vill jag prova på olika saker inom vård och omsorg innan jag bestämmer mig för vad jag ska plugga vidare till.

Är du också intresserad av ett givande, utvecklande och roligt jobb inom vård och omsorg? Då kan du läsa mer på länken här intill. Varmt välkommen med din ansökan!

Vikarier till hemvård, LSS, särskilt boende och psykiatri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.