Ökad smittspridning i regionen

Smittspridningen av covid-19 har ökat i regionen under de första sommarmånaderna. För att stävja smittspridningen följer Mariestads kommun Västra Götalandsregionens rekommendationer om att bära munskydd i kommunens vårdlokaler.

Den 4 juli återinfördes munskydd i kommunens verksamheter inom vård och omsorg. Det innebär att personal ska ha munskydd på hela tiden i vårdlokaler och hemma hos varje enskild brukare och patient, samt i närheten av annan personal. Även du som besöker någon av våra vårdlokaler erbjuds och rekommenderas att bära munskydd vid ditt besök.

Munskydd för personal i vårdlokaler från 4 juli, Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats.

Personal ska stanna hemma vid symtom

All personal inom kommunens olika verksamheter uppmanas att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om de är sjuka och har symtom som kan vara covid-19.

För att minska smittspridningen ber vi även dig som invånare eller besökare i kommunen att stanna hemma vid symtom. Umgänge under semestertider och stora sammankomster som festivaler, konserter och evenemang ökar dessvärre smittspridningen av covid-19. Fler rekommendationer finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19, Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Sidan senast uppdaterad: