Årets handledare inom vård och omsorg finns i Mariestads kommun

Radhika Good Mariestads kommun får diplom av Vård- och omsorgscollage representant

Radhika Good, omsorgspersonal på Kolarebackens särskilda boende Mariestad kommun, har idag fått motta utmärkelsen Årets handledare inom Vård- och omsorgscollege, i Stockholm.

Vård- och omsorgscollege delar varje år ut utmärkelsen Årets handledare för att lyfta handledarens viktiga roll på arbetsplatsen.

Elever och lärare på Vadsbogymnasiet samt vuxenutbildning Mariestads kommun nominerade Radhika till den lokala styrgruppen för Vård- och omsorgscollage i Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner och blev där utvald att representera de tre kommunerna i den regionala utmärkelsen Årets handledare. Hon vann utmärkelsen och blev i och med det nominerad att gå vidare till den nationella utmärkelsen.  I går stod det klart att Radhika även vunnit titeln
Årets handledare på nationell nivå.

Agneta Harryson, enhetschef och Radhikas chef:

Jag är så stolt och glad att ha Sveriges bästa handledare på min arbetsplats. Hon är en förebild o ledstjärna för alla som väljer Sveriges viktigaste jobb!

Handledarrollen inom Vård- och omsorgscollage är till för att elever som studerar inom Vård- och omsorgscollage ska få vägledning, stöttning och inspiration från yrkesarbetande. För att bli handledare krävs certifiering genom utbildning. Radhika arbetar på Kolarebackens särskilda boende som omsorgspersonal och har varit certifierad handledare för elever sedan 2012.

Radhika Good, vinnare av Årets handledare inom Vård- och omsorgscollage:

Jag är oerhört stolt och glad över utmärkelsen. Jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit, alla positiva ord i nomineringen är överväldigande. Jag har ett fantastiskt roligt jobb och att jag kan inspirera andra att vilja arbeta inom vård och omsorg betyder mycket.

Nomineringen bygger på tre kriterier

I nomineringen av en handledare ska motivering enligt tre kriterier formuleras.

  • Engagemang i förbättringsarbete i samverkan mellan utbildning och arbetsliv.
  • Bidrag till ett hälsofrämjande arbetssätt
  • Förmåga att skapa en kreativ och stimulerande miljö.

I nomineringen enligt de tre kriterierna för Radhika lyfts bland annat hennes hjälpsamma, glada och positiva attityd. Hon är engagerad i förbättringsarbetet och fungerar som en värdefull länk i samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Radhika har förmågan att se alla människors lika värde, hon är mån om sen egen och andras arbetsmiljö, tar ansvar för sin egen hälsa och inspirerar andra att se vikten av ett hälsosamt liv. Hon låter elever ta ansvar, hon är tydlig och ärlig. Hon har både förmågan att stärka elever att tro på sig själva och att bromsa den som går lite för fort fram.

Stort Grattis Radhika!

Kontakt

Radhika Good
Handledare och omsorgspersonal Kolarebackens särskilda boende

Kontaktas genom

Agneta Harrysson-Andersson
Enhetschef
Telefon: 0501-756400
E-post: agneta.harrysson-andersson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: